Бил Гејтс није више најбогатији

Бил Гејтс више није најбогатији човјек на свијету. С трона га је свргнуо Аманцио Ортега, шпански текстилни магнат и власник трговачког ланца “Зара”.

Свијет 24.10.2015 | 12:28
Бил Гејтс није више најбогатији

Како јавља Форбес, оснивач “Заре” и мултимилијардер престигао је Била Гејтса с богатством од 79,8 милијарди долара, односно 71,83 милијарди еура. 

За разлику од већине најбогатијих људи свијета, Ортега потиче из сиромашне породице.Рођен је 1936. током Шпанског грађанског рата, а његова породица једва је спајала крај с крајем. Напустио је школу као тинејџер те се запослио као достављач у трговини.

Са 40 година основао је “Зару”, брзорастући модни малопродајни ланац који се прво проширио у Шпанији , потом у Португалу и Француској, а данас је присутан широм свијета.

Према Форбесу, Ортегино богатство у протеклих је 24 сата нарасло за 5,3 посто односно за 4 милијарде евра за што су дјеломично заслужне и дионице Индитеxа, компаније која посједује “Зару”.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Монеy фор нотхинг

24.10.2015 12:15

Занимљиво је констатовати да на тим листама никада нема никога из породица као сто су рецимо Ротсцхилд. Они могу купити Гатеса и све остале заједно ! О њима се не говори а нама се сервирају ове глупости сваке године ?! Ста и кога они финанцирају Бог те пито'...

ОДГОВОРИТЕ