ЦГ: Опозиција ће поново на протесте

Посланик ДФ-а Предраг Булатовић рекао да су скуп пријавили у складу са законом и да је то готова ствар.

Регион 22.10.2015 | 21:00
ЦГ: Опозиција ће поново на протесте

Протест који је Демократски фронт (ДФ) најавио за суботу биће одржан без обзира на то какав ће бити одговор Управе полиције, поручили су данас из тог политичког савеза и позвали грађане из свих крајева Црне Горе да тога дана дођу у Подгорицу.

Посланик ДФ-а Предраг Булатовић казао је да су скуп пријавили у складу са Законом о јавним окупљањима, објавиле су Вијести.

„И за нас је одржавање тог мирног протестног скупа готова ствар“, рекао је Булатовић на конференцији за новинаре.
На питање да ли су добили одговор од Центра безбедности Подгорица, он је рекао да не очекују негативан одговор јер су, како је казао, све урадили у складу са законом.

„Координациони одбор скупа има одређене контакте са представницима Центра безбедности, и ту нема никаквог проблема, нити размишљамо око тога. Скуп ће бити одржан, и ако би било ко шта покушао, тај ризикује да ради незаконито и да се оглуши о препоруке и америчке Амбасаде и Европске комисије“, поручио је Булатовић.

Он је позвао све грађане Црне Горе да у суботу дођу на протест.

„У недељу, када је био импозантан протестни скуп као реакција на деловање полиције, никога нисмо позивали него смо саопштили да је то протестна шетња посланика. Овога пута позивамо грађане, и организоваћемо долазак људи из свих крајева Црне Горе“, казао је Булатовић.

Он је најавио да ће Координациони одбор тог протестног скупа одржати сутра конференцију за новинаре на степеништу испред Скупштине Црне Горе.

„Користим прилику да пошаљем поруку председнику Скупштине да се не деси ситуација као данас са шефом Клуба независних посланика да му се не дозволи улазак у парламент на начин како то жели“, навео је Булатовић.

Коментаришући констатацију Мила Ђукановића да је на делу покушај дестабилизације Црне Горе, Булатовић је рекао да премијер на тај начин покушава да протесте ДФ-а представи као такве.

„Постоји покушај дестабилизације Црне Горе, и директну одговорност за те активности сносе Ђукановић и његов замјеник Душко Марковић“, казао је Булатовић.

Он је рекао да је мирни протест ДФ-а испред Скупштине, који је почео 27. септембра, разбијен уз помоћ силе.

„Сада није време да се бавимо правним заврзламама, али је чињеница да полиција није имала основа да буде присутна тог јутра, на основу закона о јавним окупљањима, управном поступку, безбедности саобраћаја. То је покушај замене теза, нама је забрањен скуп на основу саопштења са мегафона“, навео је Булатовић.

Према његовим ријечима, што се ДФ-а тиче тај скуп који је прекинут није забрањен.

„Јер у овој држави, ако је правна, неопходно је да се добије решење које је у складу са законом, и које мора да буде достављено организатору писаним путем“, казао је Булатовић.

На питање како коментарише поруку Ђукановића да неће прихватити ултиматум ДФ-а, Булатовић је казао да очекује да ће премијер, уз велики притисак народа, поднети оставку у суботу, и да ће политички захтеви Фронта бити испуњени.

„На крају, поред Ђукановића постоје и парламентарни и други субјекти који, под притиском демонстраната, могу да објаве да Влада нема већину и да то констатујемо на протестима“, додао је Булатовић.

Он је поновио да се не ради само о захтјевима ДФ-а, него да су то „општи захтеви народа“.

Булатовић је казао да је већ одређена рута протестне шетње - од Трга Републике, улицом Слободе до споменика краљу Николи.

 

Извор: Курир

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Тако

22.10.2015 19:16

Напред народе скидај лоповцине са власти,доста су крали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коза ностра

22.10.2015 19:35

Нису само крали него су их и терорисали.

Name

спартак

22.10.2015 19:42

Доста је било кркаце да се носии...како код вас тако И код нас !Скидај лопове..

ОДГОВОРИТЕ
Name

пера којот

22.10.2015 20:00

Ништа од овога нема, захладнило је. Нажалост...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

22.10.2015 22:05

Шта сте чекали и до сада, само храбро борите се за правду и онаје на вашој страни, мафијашима је мјесто у затвору давно било.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

23.10.2015 04:35

Ма ниста назалост немају срца,љиге као и код нас!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

23.10.2015 11:01

БЛАГОЈЕ ГРАХОВАЦ: То значи да је ДПС био, да је сада, и да ће заувијек бити удбашка, не партија, него организација. Годинама истичем да је то криминална, злочиначка и неофашистичка организација. Ђукановић ће увијек фаворизовати онај клан који бункерски штити његово свевлашће. - хттп://www.монитор.цо.ме/индеx.пхп?оптион=цом_цонтент&виеw=артицле&ид=6129:благоје-граховац-аналитиар-геополитике-дпс-је-удбака-и-криминална-организација&цатид=4210:број-1288&Итемид=5507

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колашинац.

24.10.2015 07:16

СКИДАТИ ОДМАХ ИЗДАЈНИКА.СРАМОТИ ЦРНУ ГОРУ.