CG: Opozicija će ponovo na proteste

Poslanik DF-a Predrag Bulatović rekao da su skup prijavili u skladu sa zakonom i da je to gotova stvar.

Region 22.10.2015 | 21:00
CG: Opozicija će ponovo na proteste

Protest koji je Demokratski front (DF) najavio za subotu biće održan bez obzira na to kakav će biti odgovor Uprave policije, poručili su danas iz tog političkog saveza i pozvali građane iz svih krajeva Crne Gore da toga dana dođu u Podgoricu.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je da su skup prijavili u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima, objavile su Vijesti.

„I za nas je održavanje tog mirnog protestnog skupa gotova stvar“, rekao je Bulatović na konferenciji za novinare.
Na pitanje da li su dobili odgovor od Centra bezbednosti Podgorica, on je rekao da ne očekuju negativan odgovor jer su, kako je kazao, sve uradili u skladu sa zakonom.

„Koordinacioni odbor skupa ima određene kontakte sa predstavnicima Centra bezbednosti, i tu nema nikakvog problema, niti razmišljamo oko toga. Skup će biti održan, i ako bi bilo ko šta pokušao, taj rizikuje da radi nezakonito i da se ogluši o preporuke i američke Ambasade i Evropske komisije“, poručio je Bulatović.

On je pozvao sve građane Crne Gore da u subotu dođu na protest.

„U nedelju, kada je bio impozantan protestni skup kao reakcija na delovanje policije, nikoga nismo pozivali nego smo saopštili da je to protestna šetnja poslanika. Ovoga puta pozivamo građane, i organizovaćemo dolazak ljudi iz svih krajeva Crne Gore“, kazao je Bulatović.

On je najavio da će Koordinacioni odbor tog protestnog skupa održati sutra konferenciju za novinare na stepeništu ispred Skupštine Crne Gore.

„Koristim priliku da pošaljem poruku predsedniku Skupštine da se ne desi situacija kao danas sa šefom Kluba nezavisnih poslanika da mu se ne dozvoli ulazak u parlament na način kako to želi“, naveo je Bulatović.

Komentarišući konstataciju Mila Đukanovića da je na delu pokušaj destabilizacije Crne Gore, Bulatović je rekao da premijer na taj način pokušava da proteste DF-a predstavi kao takve.

„Postoji pokušaj destabilizacije Crne Gore, i direktnu odgovornost za te aktivnosti snose Đukanović i njegov zamjenik Duško Marković“, kazao je Bulatović.

On je rekao da je mirni protest DF-a ispred Skupštine, koji je počeo 27. septembra, razbijen uz pomoć sile.

„Sada nije vreme da se bavimo pravnim zavrzlamama, ali je činjenica da policija nije imala osnova da bude prisutna tog jutra, na osnovu zakona o javnim okupljanjima, upravnom postupku, bezbednosti saobraćaja. To je pokušaj zamene teza, nama je zabranjen skup na osnovu saopštenja sa megafona“, naveo je Bulatović.

Prema njegovim riječima, što se DF-a tiče taj skup koji je prekinut nije zabranjen.

„Jer u ovoj državi, ako je pravna, neophodno je da se dobije rešenje koje je u skladu sa zakonom, i koje mora da bude dostavljeno organizatoru pisanim putem“, kazao je Bulatović.

Na pitanje kako komentariše poruku Đukanovića da neće prihvatiti ultimatum DF-a, Bulatović je kazao da očekuje da će premijer, uz veliki pritisak naroda, podneti ostavku u subotu, i da će politički zahtevi Fronta biti ispunjeni.

„Na kraju, pored Đukanovića postoje i parlamentarni i drugi subjekti koji, pod pritiskom demonstranata, mogu da objave da Vlada nema većinu i da to konstatujemo na protestima“, dodao je Bulatović.

On je ponovio da se ne radi samo o zahtjevima DF-a, nego da su to „opšti zahtevi naroda“.

Bulatović je kazao da je već određena ruta protestne šetnje - od Trga Republike, ulicom Slobode do spomenika kralju Nikoli.

 

Izvor: Kurir

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Tako

22.10.2015 19:16

Napred narode skidaj lopovcine sa vlasti,dosta su krali.

ODGOVORITE
Name

Koza nostra

22.10.2015 19:35

Nisu samo krali nego su ih i terorisali.

Name

spartak

22.10.2015 19:42

Dosta je bilo krkace da se nosii...kako kod vas tako I kod nas !Skidaj lopove..

ODGOVORITE
Name

pera kojot

22.10.2015 20:00

Ništa od ovoga nema, zahladnilo je. Nažalost...

ODGOVORITE
Name

Brod

22.10.2015 22:05

Šta ste čekali i do sada, samo hrabro borite se za pravdu i onaje na vašoj strani, mafijašima je mjesto u zatvoru davno bilo.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

23.10.2015 04:35

Ma nista nazalost nemaju srca,ljige kao i kod nas!!!

ODGOVORITE
Name

rs

23.10.2015 11:01

BLAGOJE GRAHOVAC: To znači da je DPS bio, da je sada, i da će zauvijek biti udbaška, ne partija, nego organizacija. Godinama ističem da je to kriminalna, zločinačka i neofašistička organizacija. Đukanović će uvijek favorizovati onaj klan koji bunkerski štiti njegovo svevlašće. - http://www.monitor.co.me/index.php?option=com_content&view=article&id=6129:blagoje-grahovac-analitiar-geopolitike-dps-je-udbaka-i-kriminalna-organizacija&catid=4210:broj-1288&Itemid=5507

ODGOVORITE
Name

Kolašinac.

24.10.2015 07:16

SKIDATI ODMAH IZDAJNIKA.SRAMOTI CRNU GORU.