Пенета у Сингапуру завршава каријеру!

Немица Анђелика Кербер и Италијанка Флавија Пенета избориле су учешће на завршном WТА турниру сезоне у Сингапуру, где је остало још једно место.

Тенис 22.10.2015 | 19:40
Пенета у Сингапуру завршава каријеру!

Керберова је до Сингапура стигла упркос пореди леђа на Купу Кремља, јер Карла Суарес Наваро није успела да освоји турнир у Москви.

Москва је донела срећу и Пенети, која је добила специјалну позивницу за турнир који није имала у свом календару, а онда је изборила потребну победу уз пораз Каролине Плишкове.

Италијанка ће у Сингапуру први пут у каријери наступити на завршном турниру, који ће јој уједно бити и последњи у тениској каријери.

"Пласман на завршни турнир је остварење сна. Савршен начин да завршим невероватну сезону. Биће то и диван начин да се опростим од тениса. Једва чекам деби у синглу, јер сам већ освајала турнир у дублу", рекла је Пенета, освајачица УС Опена.

Пре њих две, учешће на завршном турниру обезбедиле су још Симона Халеп, Марија Шарапова, Гарбиње Мугуруса, Петра Квитова и Агњешка Радвањска.

Пошто је прва тенисерка света Серена Вилијамс одлучила да сезону заврши након УС Опена, за последње место које води у Сингапур боре се Луси Шарафжова и Карла Суарес Наваро.

Чехиња је неочекивано поражена у првом колу Купа Кремља, па Суарес Наваро има шансу да је престигне ако се пласира у финале.

Коментари / 0

Оставите коментар