Режим послао хулигане да праве неред

Редар Зоран Мустур задобио је тешке повреде штитећи полицију управо од тих хулигана који су по задатку хтели да изазову нереде са циљем да мирне грађанске протесте представе као рушилачке", тврде у ДФ.

Регион 19.10.2015 | 22:50
Режим послао хулигане да праве неред

Председништво Демократског Фронта осудило је нападе хулигана које је, како тврде, режим послао да изазову нереде у којима је тешко повређен њихов редар Зоран Мустур.

"Мустур је задобио тешке повреде штитећи полицију управо од тих хулигана који су по задатку хтели да изазову нереде са циљем да мирне грађанске протесте представе као рушилачке", тврде у ДФ-у. Наводе да је током синоћњих протеста повређено још 18 редара.

"Претпостављамо да полиција неће идентификовати, а тужилаштво процесуирати припаднике хулиганских група које су АНБ и делови полиције убацили да изазову неред", истичу у ДФ-у. Према њиховим речима, посебно је симптоматично што је Управа полиције одлучила да повуче полицијске снаге са руте куда су шетали демонстранти остављајући их видљиве у околини.

И тако отварала простор инструисаним групама хулигана да својим деловањем и нападима на демонстранте и на полицију изазову жртве како би за то били оптужени организатори мирних протеста", казали су у ДФ-у.
Истовремено, Председништво ДФ-а осуђује иницирање одржавања седнице Одбора за безбједност, као и учешће опозиционих посланика у њеном раду. "Зна се да је ДФ ван Скупштине и да већ годину дана представници Демократског Фронта не учествују у раду одбора. Потврда за то је и саопштење након седнице Одбора за безбедност на којој је дата пуна подршка полицији за употребу силе против учесника мирних демократских протеста а које је идентично саопштењу са седнице Већа за националну безбедност којим је предсједавао Мило Ђукановић, а којој је присуствовао и један опозициони посланик".

Председништво Демократског Фронта позива опозиционе посланике да не учествују у даљем раду Скупштине и да им се придруже на протестном скупу заказаном за суботу 24. октобра у Подгорици.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

нм

19.10.2015 15:51

Ја сам за промене али ДФ је странка која је једва прешла ценсус а и нису нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

апсолутна нула

19.10.2015 16:30

Ти си дупелизац,јадо,несртетник и багров.Па како да предје цензус,кад Милови броје?

Name

брњас

19.10.2015 16:52

Ти би да Мило оде а да Ацо додне јел?

Name

херцег

19.10.2015 17:05

Шака јада оће у НАТО, уђите несоји, ми из Херцеговине ћемо вас подавит ако ста покусате са том зликовачком армадом.

Name

нм за апсолутну нулу

20.10.2015 08:40

И једни и други а и трећи су гов... !!!

Name

Јулио

19.10.2015 16:45

Нема од овога ниста,тресла се гора ,мило је је вјецити приједсједник .

ОДГОВОРИТЕ
Name

поглед са стране

19.10.2015 17:46

Мора га се збацити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зито

20.10.2015 23:55

Ајд' Ђукановићу , више сјаши , шта се копрцаш , па ђе ти је образ чо'јече ?!

ОДГОВОРИТЕ