Režim poslao huligane da prave nered

Redar Zoran Mustur zadobio je teške povrede štiteći policiju upravo od tih huligana koji su po zadatku hteli da izazovu nerede sa ciljem da mirne građanske proteste predstave kao rušilačke", tvrde u DF.

Region 19.10.2015 | 22:50
Režim poslao huligane da prave nered

Predsedništvo Demokratskog Fronta osudilo je napade huligana koje je, kako tvrde, režim poslao da izazovu nerede u kojima je teško povređen njihov redar Zoran Mustur.

"Mustur je zadobio teške povrede štiteći policiju upravo od tih huligana koji su po zadatku hteli da izazovu nerede sa ciljem da mirne građanske proteste predstave kao rušilačke", tvrde u DF-u. Navode da je tokom sinoćnjih protesta povređeno još 18 redara.

"Pretpostavljamo da policija neće identifikovati, a tužilaštvo procesuirati pripadnike huliganskih grupa koje su ANB i delovi policije ubacili da izazovu nered", ističu u DF-u. Prema njihovim rečima, posebno je simptomatično što je Uprava policije odlučila da povuče policijske snage sa rute kuda su šetali demonstranti ostavljajući ih vidljive u okolini.

I tako otvarala prostor instruisanim grupama huligana da svojim delovanjem i napadima na demonstrante i na policiju izazovu žrtve kako bi za to bili optuženi organizatori mirnih protesta", kazali su u DF-u.
Istovremeno, Predsedništvo DF-a osuđuje iniciranje održavanja sednice Odbora za bezbjednost, kao i učešće opozicionih poslanika u njenom radu. "Zna se da je DF van Skupštine i da već godinu dana predstavnici Demokratskog Fronta ne učestvuju u radu odbora. Potvrda za to je i saopštenje nakon sednice Odbora za bezbednost na kojoj je data puna podrška policiji za upotrebu sile protiv učesnika mirnih demokratskih protesta a koje je identično saopštenju sa sednice Veća za nacionalnu bezbednost kojim je predsjedavao Milo Đukanović, a kojoj je prisustvovao i jedan opozicioni poslanik".

Predsedništvo Demokratskog Fronta poziva opozicione poslanike da ne učestvuju u daljem radu Skupštine i da im se pridruže na protestnom skupu zakazanom za subotu 24. oktobra u Podgorici.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

nm

19.10.2015 15:51

Ja sam za promene ali DF je stranka koja je jedva prešla census a i nisu nešto.

ODGOVORITE
Name

apsolutna nula

19.10.2015 16:30

Ti si dupelizac,jado,nesrtetnik i bagrov.Pa kako da predje cenzus,kad Milovi broje?

Name

brnjas

19.10.2015 16:52

Ti bi da Milo ode a da Aco dodne jel?

Name

herceg

19.10.2015 17:05

Šaka jada oće u NATO, uđite nesoji, mi iz Hercegovine ćemo vas podavit ako sta pokusate sa tom zlikovačkom armadom.

Name

nm za apsolutnu nulu

20.10.2015 08:40

I jedni i drugi a i treći su gov... !!!

Name

Julio

19.10.2015 16:45

Nema od ovoga nista,tresla se gora ,milo je je vjeciti prijedsjednik .

ODGOVORITE
Name

pogled sa strane

19.10.2015 17:46

Mora ga se zbaciti.

ODGOVORITE
Name

zito

20.10.2015 23:55

Ajd' Đukanoviću , više sjaši , šta se koprcaš , pa đe ti je obraz čo'ječe ?!

ODGOVORITE