Повријеђено пет полицајаца, један теже

Министарство унутрашњих послова Црне Горе саопштило је да је синоћ током, како наводи, ненајављеног јавног окупљања у Подгорици, у организацији Демократског фронта, један полицајац тешко повређен, још пет полицијаца је лакше повређено, а да полиција није употребљавала средства принуде.

Регион 19.10.2015 | 07:32
Повријеђено пет полицајаца, један теже

Поред тога, службеници Центра безбедности Подгорица су брзом акцијом идентификовали и привели М.Ј. (36) из Подгорице, који је, како се сумња, синоћ каменовао просторије ТВ ПИНК М у центру Подгорице, када је повређена уредница у тој телевизији.

Сумња се да је М.Ј, заједно са још неколико лица, приликом разилажења учесника окупљања, засуо каменицама просторије ТВ ПИНК М.

Поломљено је више стакала на објекту те телевизије, а том приликом лакше телесне повреде је задобила уредница у овој ТВ кући, навела је полиција.

У саопштењу се каже да су учесници окупљања нанели штету и на још једном броју објеката и возила у градском језгру.

Наводи се да су учесници окупљања на више локација гађали полицијске службенике каменицама, запаљеним бакљама, флашама и металним и другим предметима, а покушали су и да на више места пробију полицијски кордон и заштину ограду код зграде Скупштине.

Полицијски службеници, иако су се за то стекли законски услови, ка овим лицима ни у једном од ових случајева нису употријебили средства принуде, наведено је у саопштењу.

У једном моменту дошло је до насртаја масе на заштитну ограду и полицију код Скупштине, у намери да пробију заштитну ограду на више места. Полицијски службеници ни том приликом, иако су се за то стекли законски услови, нису употребили средства принуде ка тим лицима, већ су крајње флексибилним и толерантним приступом успели да ова лица усмере ка подгоричком Тргу Републике, наведено је у саопштењу.

Полиција у ужем и ширем градском језгру, након разиласка ових лица, одржава стабилан јавни ред и мир, каже се у саопштењу Управе полиције МУП-а Црне Горе.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

xy

19.10.2015 07:29

Руши багру мафијашку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

26 ГОДИНА

19.10.2015 07:33

Мило Ђукановић је на власти у Црној Гори 26 година. То само може у државама које немају изграђене демократске механизме и владавину права. Па људи моји , Хелмут Кохл је 1989 године ујединио тадашње двије државе у једну и прве изборе након тога изгубио. Тако се ради у озбиљним државама и друштвима која имају изграђену парламентарну демократију. Очигледно је да се владајући режим на челу са Милом , плаши силаска са власти јер су им џепови пуни ораха. За све недаће режим ће наравно окривити Србију , то им је некако најлакше. Однарођени дугогодишњи властодршци радили су све и свашта само да би очували власт. Ком иоле нормалном човијеку би пало на памет да српски језик као званични замијени црногорским ? На последњем попису грађани су се већински изјаснили да говоре српским језиком. Па ако се газе и званични резултати , шта очекивати од тог режима? Нека им је Бог на помоћи , ништа друго им немам поручити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

суша

19.10.2015 08:12

Сваки мафијаш хоће цијелу своју локву само за себе. А и они мафијаши из Београда опет хоће да су све локве њима на располагању...

Name

Више година

19.10.2015 08:11

Да неке питаш колико би владали, рекли би пар вијекова а не деценија. Мило је владар са највише стажа. Готово непримјетно навуце толико година. Доста је више. Нека си и паметан, ал доста је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цигла

19.10.2015 08:18

Полицајац јуче млатио, данас бумеранг прорадио.

ОДГОВОРИТЕ