Povrijeđeno pet policajaca, jedan teže

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je sinoć tokom, kako navodi, nenajavljenog javnog okupljanja u Podgorici, u organizaciji Demokratskog fronta, jedan policajac teško povređen, još pet policijaca je lakše povređeno, a da policija nije upotrebljavala sredstva prinude.

Region 19.10.2015 | 07:32
Povrijeđeno pet policajaca, jedan teže

Pored toga, službenici Centra bezbednosti Podgorica su brzom akcijom identifikovali i priveli M.J. (36) iz Podgorice, koji je, kako se sumnja, sinoć kamenovao prostorije TV PINK M u centru Podgorice, kada je povređena urednica u toj televiziji.

Sumnja se da je M.J, zajedno sa još nekoliko lica, prilikom razilaženja učesnika okupljanja, zasuo kamenicama prostorije TV PINK M.

Polomljeno je više stakala na objektu te televizije, a tom prilikom lakše telesne povrede je zadobila urednica u ovoj TV kući, navela je policija.

U saopštenju se kaže da su učesnici okupljanja naneli štetu i na još jednom broju objekata i vozila u gradskom jezgru.

Navodi se da su učesnici okupljanja na više lokacija gađali policijske službenike kamenicama, zapaljenim bakljama, flašama i metalnim i drugim predmetima, a pokušali su i da na više mesta probiju policijski kordon i zaštinu ogradu kod zgrade Skupštine.

Policijski službenici, iako su se za to stekli zakonski uslovi, ka ovim licima ni u jednom od ovih slučajeva nisu upotrijebili sredstva prinude, navedeno je u saopštenju.

U jednom momentu došlo je do nasrtaja mase na zaštitnu ogradu i policiju kod Skupštine, u nameri da probiju zaštitnu ogradu na više mesta. Policijski službenici ni tom prilikom, iako su se za to stekli zakonski uslovi, nisu upotrebili sredstva prinude ka tim licima, već su krajnje fleksibilnim i tolerantnim pristupom uspeli da ova lica usmere ka podgoričkom Trgu Republike, navedeno je u saopštenju.

Policija u užem i širem gradskom jezgru, nakon razilaska ovih lica, održava stabilan javni red i mir, kaže se u saopštenju Uprave policije MUP-a Crne Gore.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

xy

19.10.2015 07:29

Ruši bagru mafijašku....

ODGOVORITE
Name

26 GODINA

19.10.2015 07:33

Milo Đukanović je na vlasti u Crnoj Gori 26 godina. To samo može u državama koje nemaju izgrađene demokratske mehanizme i vladavinu prava. Pa ljudi moji , Helmut Kohl je 1989 godine ujedinio tadašnje dvije države u jednu i prve izbore nakon toga izgubio. Tako se radi u ozbiljnim državama i društvima koja imaju izgrađenu parlamentarnu demokratiju. Očigledno je da se vladajući režim na čelu sa Milom , plaši silaska sa vlasti jer su im džepovi puni oraha. Za sve nedaće režim će naravno okriviti Srbiju , to im je nekako najlakše. Odnarođeni dugogodišnji vlastodršci radili su sve i svašta samo da bi očuvali vlast. Kom iole normalnom čovijeku bi palo na pamet da srpski jezik kao zvanični zamijeni crnogorskim ? Na poslednjem popisu građani su se većinski izjasnili da govore srpskim jezikom. Pa ako se gaze i zvanični rezultati , šta očekivati od tog režima? Neka im je Bog na pomoći , ništa drugo im nemam poručiti.

ODGOVORITE
Name

suša

19.10.2015 08:12

Svaki mafijaš hoće cijelu svoju lokvu samo za sebe. A i oni mafijaši iz Beograda opet hoće da su sve lokve njima na raspolaganju...

Name

Više godina

19.10.2015 08:11

Da neke pitaš koliko bi vladali, rekli bi par vijekova a ne decenija. Milo je vladar sa najviše staža. Gotovo neprimjetno navuce toliko godina. Dosta je više. Neka si i pametan, al dosta je.

ODGOVORITE
Name

cigla

19.10.2015 08:18

Policajac juče mlatio, danas bumerang proradio.

ODGOVORITE