САД показале слабост, Руси нешто мијењају

Руски премијер Дмитри Медведев окривио је кабинет предсједника САД Барака Обаме за неуспјехе у сарадњи САД-а и Русије око питање Сирије, преноси "Раша тудеј".

Свијет 18.10.2015 | 18:27
САД показале слабост, Руси нешто мијењају

 

Он је у интервјуу за руску ТВ станицу “Русија 1“ рекао да не може да схвати разлоге због којих САД не желе да се усагласе са Владимиром Путином и да отпочну сарадњу у борби против Исламске државе у Сирији.

“Проблем је што наше америчке колеге увијек кажу да је потребно ријешити проблем у једном паковању. Неопходно је доћи до консензуса о будућности Сирије, неопходно је говорити о будућности предсједника Асада. Ми нисмо против тога, тако да смо дошли на идеју политичких делегација“, рекао је Медведев.

Он је навео да су САД показале “слабост“ због одбијања билатералних разговора, додајући да ИД наставља да се шири, “а само је руска акција промијенила ситуацију“.

“Мислим да је ово глупо понашање. Као резултат те одлуке и одбијања разговора, Американци су демонстрирали слабост. Они кажу да не желе преговоре. Ово је веома слабо јер јаки лидери и државе које преузимају одговорност држе разговоре у оваквим ситуацијама, чак и уколико су њихова мишљења другачија“, навео је Медведев.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

ПОСАВАЦ

18.10.2015 17:18

С БОЗЈОМ ПОМОЦИ САМО ДА НЕ БУДЕ РАТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Само тако

18.10.2015 18:11

Путин број два,пуно успјеха и зив нам био! Мало боље сарадјују за разлику од Додика и Босица.

Name

xxx

18.10.2015 18:39

Са божијом помоћи и владаром Свијета,Путином...против исламиста

Name

Михаило Микић

18.10.2015 22:34

У Сирији се не води Борба против Ислама већ против муслимански терориста. Они су организовани И наоружани од стране земаља НАТО пакта са намјером САД да преко ИД сруше Асада. Војном интервенцијом Русије остварење тога војног плана САД је спреченоно И онемогућено барем за сада!

Name

Јулио

18.10.2015 21:33

Стаје прпа ,без амера се неради ниста на своју руку,мој Медведев ...знам да мислите да сам непостен,али треба да знате назалост,без амера се ниста немозе у свијету промјенити, једини имају снагу .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Јулио

19.10.2015 10:23

Јос мало па се амере неце ниста питати.

ОДГОВОРИТЕ