SAD pokazale slabost, Rusi nešto mijenjaju

Ruski premijer Dmitri Medvedev okrivio je kabinet predsjednika SAD Baraka Obame za neuspjehe u saradnji SAD-a i Rusije oko pitanje Sirije, prenosi "Raša tudej".

Svijet 18.10.2015 | 18:27
SAD pokazale slabost, Rusi nešto mijenjaju

 

On je u intervjuu za rusku TV stanicu “Rusija 1“ rekao da ne može da shvati razloge zbog kojih SAD ne žele da se usaglase sa Vladimirom Putinom i da otpočnu saradnju u borbi protiv Islamske države u Siriji.

“Problem je što naše američke kolege uvijek kažu da je potrebno riješiti problem u jednom pakovanju. Neophodno je doći do konsenzusa o budućnosti Sirije, neophodno je govoriti o budućnosti predsjednika Asada. Mi nismo protiv toga, tako da smo došli na ideju političkih delegacija“, rekao je Medvedev.

On je naveo da su SAD pokazale “slabost“ zbog odbijanja bilateralnih razgovora, dodajući da ID nastavlja da se širi, “a samo je ruska akcija promijenila situaciju“.

“Mislim da je ovo glupo ponašanje. Kao rezultat te odluke i odbijanja razgovora, Amerikanci su demonstrirali slabost. Oni kažu da ne žele pregovore. Ovo je veoma slabo jer jaki lideri i države koje preuzimaju odgovornost drže razgovore u ovakvim situacijama, čak i ukoliko su njihova mišljenja drugačija“, naveo je Medvedev.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

POSAVAC

18.10.2015 17:18

S BOZJOM POMOCI SAMO DA NE BUDE RATA.

ODGOVORITE
Name

Samo tako

18.10.2015 18:11

Putin broj dva,puno uspjeha i ziv nam bio! Malo bolje saradjuju za razliku od Dodika i Bosica.

Name

xxx

18.10.2015 18:39

Sa božijom pomoći i vladarom Svijeta,Putinom...protiv islamista

Name

Михаило Микић

18.10.2015 22:34

У Сирији се не води Борба против Ислама већ против муслимански терориста. Они су организовани И наоружани од стране земаља НАТО пакта са намјером САД да преко ИД сруше Асада. Војном интервенцијом Русије остварење тога војног плана САД је спреченоно И онемогућено барем за сада!

Name

Julio

18.10.2015 21:33

Staje prpa ,bez amera se neradi nista na svoju ruku,moj Medvedev ...znam da mislite da sam neposten,ali treba da znate nazalost,bez amera se nista nemoze u svijetu promjeniti, jedini imaju snagu .

ODGOVORITE
Name

Re Julio

19.10.2015 10:23

Jos malo pa se amere nece nista pitati.

ODGOVORITE