Данас Колегијум Скупштине ЦГ

Предсједник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић сазвао је за данас сједницу Колегијума предсједника Скупштине у проширеном саставу, на коју је позвао и предсједнике парламентарних странака.

Регион 18.10.2015 | 10:47
Данас Колегијум Скупштине ЦГ

Сједница је заказана за 12.00 часова, саопштено је из кабинета предсједника Скупштине Црне Горе.Осим шефова посланичких клубова, који су чланови Колегијума, на сједницу су позвани и лидери странка Позитивна Црна Гора Драко Пајовић, Покрет за промјене Небојша Медојевић, Нова српска демократија Андрија Мандић, ДЕМОС Миодраг Лекић, Демократска народна партија Милан Кнежевић, Социјалистичка народна партија Срђан Милић и Либерална партија Андрија Поповић.

Присталице Демократског фронта покушале су синоћ да пробију полицијски кордон у близини Скупштине Црне Горе у центру Подгорице, након чега је полиција бацила сузавац и потиснула демонстрате даље од државних институција.

Посланик Небојша Медојевић и потпредсједник Скупштине Бранко Радуловић лакше су повријеђени у сукобу полицајаца и демонстраната, након чега је полиција бацила сузавац и двије шок-бомбе на окупљене грађане, преносе Вијести.

 У ужем центру Подгорице, око зграда Скупштине, Владе и Тужилаштва, налазе се јаке полицијске снаге, а цијело то подручје је блокирано како учесници протеста не би могли да приђу институцијама. Поједини излози у главној градској улици су разбијени.Учесници протеста окончали су шетњу испред седишта Нове српске демократије, која је чланица ДФ-а, а један од челника тог савеза Бранко Радуловић позвао је грађане да се и данас окупе у центру Подгорице.

Полиција је уочи протеста ухапсила више особа, које су кренуле ка Скупштини Црне Горе како би се придружили Демократском фронту у протестној шетњи. Међу ухапшенима су припадници "Покрета за неутралност" и покрета "Отпор диктаторском режиму", пренијели су подгорички медији.

Управа полиције Црне Горе саопштила је да није тачно да је уредник портала "ИН4С" Гојко Раичевић јуче брутално претучен у полицијском возилу.

"Новинар `Дана` Дражен Живковић и уредник портала `ИН4С` Гојко Раичевић, заједно са осталим учесницима јавног окупљања, приведени су због тога што су се више пута оглушили о издата полицијска наређења, додаје се у саопштењу.

 

 

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

.

18.10.2015 08:49

У основи ово је сукоб српске и црногорске политике у Црној Гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

18.10.2015 08:56

Ово је због црногорског прикључења НАТО-у које је предвиђено за 2016.годину, покушај Русије да омете тај процес, а преко српских демонстраната.Уколико покушај не успије а прије неће него што хоће само ће отежати српски положај у Црној Гори.Жао ми је српског народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

18.10.2015 09:04

Не треба одмај на национално. Народ тешко живи, режим то боји националним бојама, скреће пажњу са социјалног тешког стања. Незапосленост је узрок свему. Као и у Српској. Ово се не може више поднијети. Ова страхота од живота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бег

18.10.2015 09:04

Стета десавања у Црној Гори руси се власт протестима.а не демократски овдје су уплетене политика Србије кроз ове странке, тузно је то због два ока у глави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

18.10.2015 09:09

Јоване, знам да је социјала али јавно уплитање Русије и подршка демонстрантима дају алиби црногорској власти да демонстранте назову "руским плаћеницима" иако то нису?

ОДГОВОРИТЕ
Name

.

18.10.2015 09:27

Јоване брате и протести у Федерацији у фебруару 2014.године су били због неподношљиве социјалне ситуације и обесправљености народа па је опет неко све то дигао на национално да је то као уперено против Републике Српске и писало се и говорило свашта, чак је објављен чланак да се и неко оружје набавља.Сјећаш се?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

18.10.2015 10:08

Политицари це увије наци изговор да би сацували своју позицију у статус.Плаценици,издајници,русење Републкке Српске итд бице и даље линија одбране њихових пљацки и силног богацења! А ви се и даље пласите за Републику Српску,Црну Гору,Босну и Херцеговину у зависности гдје вас злоупотребљавају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

18.10.2015 10:09

Овако би било и у РС да се народ пробуди и дигне против ове лоповске власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велимир Булатовиц

18.10.2015 10:20

Данас у Црној Гори поштен човек не може имати ни свој саврдак или малу кућицу,а Мило Ђукановић има приватну државу која носи име, ништа мање него-Црна Гора.Бар да јој даде друго име-ни по јада. И сад неки коментатори то повезују са Србијом и Русијом,а не виде кукала им мајка да ће Ђаво доћи по своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyxy

18.10.2015 10:22

УНИШТИ ИХ МИЛО. БОРИТЕ СЕ СВИМ ДЕМОКРАТСКИМ МЕТОДАМА. БАНДА ВЛАДА БАЛКАНСКИМ ПРОСТОРИМА. СВИ ЛИЧЕ ЈЕДНИ ДРУГИМА КАО ЈАЈЕ ЈАЈЕТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марија

18.10.2015 10:30

Обратите пазњу,сви медији у окрузењу пису о овим десавањима,само Независне ниста. Ста мислите засто!?

Name

Лав

18.10.2015 20:33

Ово је да се скине висе антихрист дјукановиц и ниста друго

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

18.10.2015 21:58

Шта ће сад ова двојица плавих крагни са слике што заједно тару овог момка? Биће тужби...Све стране силе су се огласиле и изјавиле да је овакво разбијање мирних демонстрација протузаконито...

ОДГОВОРИТЕ