Danas Kolegijum Skupštine CG

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić sazvao je za danas sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine u proširenom sastavu, na koju je pozvao i predsjednike parlamentarnih stranaka.

Region 18.10.2015 | 10:47
Danas Kolegijum Skupštine CG

Sjednica je zakazana za 12.00 časova, saopšteno je iz kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.Osim šefova poslaničkih klubova, koji su članovi Kolegijuma, na sjednicu su pozvani i lideri stranka Pozitivna Crna Gora Drako Pajović, Pokret za promjene Nebojša Medojević, Nova srpska demokratija Andrija Mandić, DEMOS Miodrag Lekić, Demokratska narodna partija Milan Knežević, Socijalistička narodna partija Srđan Milić i Liberalna partija Andrija Popović.

Pristalice Demokratskog fronta pokušale su sinoć da probiju policijski kordon u blizini Skupštine Crne Gore u centru Podgorice, nakon čega je policija bacila suzavac i potisnula demonstrate dalje od državnih institucija.

Poslanik Nebojša Medojević i potpredsjednik Skupštine Branko Radulović lakše su povrijeđeni u sukobu policajaca i demonstranata, nakon čega je policija bacila suzavac i dvije šok-bombe na okupljene građane, prenose Vijesti.

 U užem centru Podgorice, oko zgrada Skupštine, Vlade i Tužilaštva, nalaze se jake policijske snage, a cijelo to područje je blokirano kako učesnici protesta ne bi mogli da priđu institucijama. Pojedini izlozi u glavnoj gradskoj ulici su razbijeni.Učesnici protesta okončali su šetnju ispred sedišta Nove srpske demokratije, koja je članica DF-a, a jedan od čelnika tog saveza Branko Radulović pozvao je građane da se i danas okupe u centru Podgorice.

Policija je uoči protesta uhapsila više osoba, koje su krenule ka Skupštini Crne Gore kako bi se pridružili Demokratskom frontu u protestnoj šetnji. Među uhapšenima su pripadnici "Pokreta za neutralnost" i pokreta "Otpor diktatorskom režimu", prenijeli su podgorički mediji.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da nije tačno da je urednik portala "IN4S" Gojko Raičević juče brutalno pretučen u policijskom vozilu.

"Novinar `Dana` Dražen Živković i urednik portala `IN4S` Gojko Raičević, zajedno sa ostalim učesnicima javnog okupljanja, privedeni su zbog toga što su se više puta oglušili o izdata policijska naređenja, dodaje se u saopštenju.

 

 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

.

18.10.2015 08:49

U osnovi ovo je sukob srpske i crnogorske politike u Crnoj Gori.

ODGOVORITE
Name

.

18.10.2015 08:56

Ovo je zbog crnogorskog priključenja NATO-u koje je predviđeno za 2016.godinu, pokušaj Rusije da omete taj proces, a preko srpskih demonstranata.Ukoliko pokušaj ne uspije a prije neće nego što hoće samo će otežati srpski položaj u Crnoj Gori.Žao mi je srpskog naroda.

ODGOVORITE
Name

Jovan

18.10.2015 09:04

Ne treba odmaj na nacionalno. Narod teško živi, režim to boji nacionalnim bojama, skreće pažnju sa socijalnog teškog stanja. Nezaposlenost je uzrok svemu. Kao i u Srpskoj. Ovo se ne može više podnijeti. Ova strahota od života.

ODGOVORITE
Name

Beg

18.10.2015 09:04

Steta desavanja u Crnoj Gori rusi se vlast protestima.a ne demokratski ovdje su upletene politika Srbije kroz ove stranke, tuzno je to zbog dva oka u glavi.

ODGOVORITE
Name

.

18.10.2015 09:09

Jovane, znam da je socijala ali javno uplitanje Rusije i podrška demonstrantima daju alibi crnogorskoj vlasti da demonstrante nazovu "ruskim plaćenicima" iako to nisu?

ODGOVORITE
Name

.

18.10.2015 09:27

Jovane brate i protesti u Federaciji u februaru 2014.godine su bili zbog nepodnošljive socijalne situacije i obespravljenosti naroda pa je opet neko sve to digao na nacionalno da je to kao upereno protiv Republike Srpske i pisalo se i govorilo svašta, čak je objavljen članak da se i neko oružje nabavlja.Sjećaš se?

ODGOVORITE
Name

Milos

18.10.2015 10:08

Politicari ce uvije naci izgovor da bi sacuvali svoju poziciju u status.Placenici,izdajnici,rusenje Republkke Srpske itd bice i dalje linija odbrane njihovih pljacki i silnog bogacenja! A vi se i dalje plasite za Republiku Srpsku,Crnu Goru,Bosnu i Hercegovinu u zavisnosti gdje vas zloupotrebljavaju!

ODGOVORITE
Name

BL

18.10.2015 10:09

Ovako bi bilo i u RS da se narod probudi i digne protiv ove lopovske vlasti.

ODGOVORITE
Name

Velimir Bulatovic

18.10.2015 10:20

Danas u Crnoj Gori pošten čovek ne može imati ni svoj savrdak ili malu kućicu,a Milo Đukanović ima privatnu državu koja nosi ime, ništa manje nego-Crna Gora.Bar da joj dade drugo ime-ni po jada. I sad neki komentatori to povezuju sa Srbijom i Rusijom,a ne vide kukala im majka da će Đavo doći po svoje.

ODGOVORITE
Name

xyxy

18.10.2015 10:22

UNIŠTI IH MILO. BORITE SE SVIM DEMOKRATSKIM METODAMA. BANDA VLADA BALKANSKIM PROSTORIMA. SVI LIČE JEDNI DRUGIMA KAO JAJE JAJETU.

ODGOVORITE
Name

Marija

18.10.2015 10:30

Obratite paznju,svi mediji u okruzenju pisu o ovim desavanjima,samo Nezavisne nista. Sta mislite zasto!?

Name

Lav

18.10.2015 20:33

Ovo je da se skine vise antihrist djukanovic i nista drugo

ODGOVORITE
Name

kontrapunkt

18.10.2015 21:58

Šta će sad ova dvojica plavih kragni sa slike što zajedno taru ovog momka? Biće tužbi...Sve strane sile su se oglasile i izjavile da je ovakvo razbijanje mirnih demonstracija protuzakonito...

ODGOVORITE