Полиција отворила ватру на мигранте, 1 жртва

Бугарска полиција убила је једну особу током сукоба са групом избјеглица на граници са Турском, јављају бугарски медији, а преноси РТС. Ухапшено је 48 људи.

Регион 16.10.2015 | 09:10
Полиција отворила ватру на мигранте, 1 жртва

"Наша гранична патрола наишла је јуче на групу од 50 преступника, који су илегално ушли у земљу", казао је главни секретар Министарства за уутрашње послове Геогри Костов за национални радио БНР.

Према његовим ријечима, избјеглице су биле старости од 20 до 30 година, највероватније Авганистанци.

Они су пружали отпор приликом хапшења, један од полицајаца је пуцао у знак упозорења.

Једног од миграната је погодио рикошет и он је касније преминуо од посљедица задобијених повреда.

Премијер Бугарске Бојко Борисов, који је јуче учествовао на самиту ЕУ о избјеглицама, напустио је састанак у Бриселу послије вијести о инциденту на граници.

Бугарска и Турска деле границу у дужини од 160 километара а званична Софија је, у намјери да спречи прилив избеглица из Сирије и Авганистана, повећала број граничних полицајаца, инсталирала камере и сензоре на граници и подигла ограду.

Портпарол УНХЦР Борис Чеширков осудио је употребу ватреног оружја против миграната и позвао бугарске власти да спороведу транспарентну истрагу о том инциденту.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Абц

16.10.2015 07:29

Ста метак се од облак одбио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опустено

17.10.2015 05:16

Не разумем ни те избеглице,покусавају на силу да удју у земљу.Ста би они да прегазе границну полицију?Велики ратови су поцињали са повредом границе или територије неке земље.Зна се ред ако хоцес да удјес у неку куцу,покуцас и цекас да ти домацин отвори, ако те неце, онда се брзо удаљис из његовог двориста. Ови би без икаквог "куцања" у дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ