Policija otvorila vatru na migrante, 1 žrtva

Bugarska policija ubila je jednu osobu tokom sukoba sa grupom izbjeglica na granici sa Turskom, javljaju bugarski mediji, a prenosi RTS. Uhapšeno je 48 ljudi.

Region 16.10.2015 | 09:10
Policija otvorila vatru na migrante, 1 žrtva

"Naša granična patrola naišla je juče na grupu od 50 prestupnika, koji su ilegalno ušli u zemlju", kazao je glavni sekretar Ministarstva za uutrašnje poslove Geogri Kostov za nacionalni radio BNR.

Prema njegovim riječima, izbjeglice su bile starosti od 20 do 30 godina, najverovatnije Avganistanci.

Oni su pružali otpor prilikom hapšenja, jedan od policajaca je pucao u znak upozorenja.

Jednog od migranata je pogodio rikošet i on je kasnije preminuo od posljedica zadobijenih povreda.

Premijer Bugarske Bojko Borisov, koji je juče učestvovao na samitu EU o izbjeglicama, napustio je sastanak u Briselu poslije vijesti o incidentu na granici.

Bugarska i Turska dele granicu u dužini od 160 kilometara a zvanična Sofija je, u namjeri da spreči priliv izbeglica iz Sirije i Avganistana, povećala broj graničnih policajaca, instalirala kamere i senzore na granici i podigla ogradu.

Portparol UNHCR Boris Češirkov osudio je upotrebu vatrenog oružja protiv migranata i pozvao bugarske vlasti da sporovedu transparentnu istragu o tom incidentu.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Abc

16.10.2015 07:29

Sta metak se od oblak odbio

ODGOVORITE
Name

Opusteno

17.10.2015 05:16

Ne razumem ni te izbeglice,pokusavaju na silu da udju u zemlju.Sta bi oni da pregaze granicnu policiju?Veliki ratovi su pocinjali sa povredom granice ili teritorije neke zemlje.Zna se red ako hoces da udjes u neku kucu,pokucas i cekas da ti domacin otvori, ako te nece, onda se brzo udaljis iz njegovog dvorista. Ovi bi bez ikakvog "kucanja" u drzavu.

ODGOVORITE