Преминуо легендарни рукометни тренер Јездимир Станковић!

У уторак је у Београду преминуо некадашњи селектор мушке и женске репрезентације Југославије, професор доктор Јездимир Станковић (77).

Остали спортови 15.10.2015 | 18:20
Преминуо легендарни рукометни тренер Јездимир Станковић!

Тренерску каријеру је започео са 19 година и то у двојној улози, као оснивач женског рукометног клуба БСК и као тренер. Као прваци Југославије 1961. године, екипа БСК-а, сада под новим именом ОРК Београд, играла је финале Купа првака европских земаља у Купу првака европских земаља.

У дугом тренерском стажу Јездимир Станковић је успешно водио екипе у мушкој конкуренцији и то Металопластику из Шапца са којом осваја Куп Југославије 1980. године, а у Купу победника купова Европе у полуфиналу губи од екипе Емпор из Роштока, затим Кристал из Зајечара, Црвену звезду и Партизан из Београда.

Јездимир Станковић је са својим екипама освојио две шампионске титуле (БСК 1961. године и РК Вождовац 1971. године) и седам купова Југославије - шест са екипом ОРК "Београд" и једну са РК "Металопластиком"- Шабац.

Јездимир Станковић је био први селектор и тренер Универзитетске репрезентације Београда.

У репрезентативним селекцијама Југославије имао је врло значајне улоге у обе конкуренције.

У периоду од 1968. до 1975. водио је сениорску женску репрезентацију Југославије, тимски са др Зораном Пантазисом и Вилимом Тичићем, и самостално.

На Светском првенству 1973. године, био је члан стручног штаба женске репрезентације Југославије која је освојила златну медаљу.

Коментари / 0

Оставите коментар