Србија се други пут од 1995. неће борити за медаљу на ЕП!

Није лепо да се призна, али Француска и Русија су боље од нас! "Од првог дана, откако сам дошао на место селектора, говорим момцима - дајте да ми урадимо све што можемо, али ако они играју феноменално и боље од нас, заслужено нас победе, онда свака част, изгубили смо од бољег", рекао је Никола Грбић.

Остали спортови 15.10.2015 | 13:00
Србија се други пут од 1995. неће борити за медаљу на ЕП!

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић оценио је после пораза од Француске у четвртфиналу првенства Европе да су Триколори тренутно јачи тим и да су заслужено прошли у полуфинале.

Српски одбојкаши изгубили су са 3:1 у сетовима и други пут од 1995. године неће се борити за медаљу на континенталном шампионату.
"У овом моменту Русија и Француска јаче су од нас. Није лепо да се то призна, али од првог дана, откако сам дошао на место селектора, говорим момцима - дајте да ми урадимо све што можемо, али ако они играју феноменално и боље од нас, заслужено нас победе, онда свака част, изгубили смо од бољег. То се деслило вечерас и мислим да треба честитати Французима, јер су одиграли боље већи део меча", рекао је Грбић после утакмице.

Он је додао да српски државни тим мора да напредује и научи да игра под притиском и против бољег од себе.
"Морамо да научимо да се не предајемо до краја, без обзира ако се ствари ископликују на терену и резултат не иде у нашу корист. Свестан сам да је то лакше урадити против екипа као што је Естонија, али не и против Француске или Русије. Међутим, ако желимо да остваримо резултат и боримо се са овим јачим екипама, морамо да направимо корак напред. Треба да извучемо поуке са овог Европског првенства, да видимо да ли је ово наш максимум и након тога да радимо на побољсању. Иако имам примедбе на суђење вечерас, сматрам да нисмо изгубили због судијских одлука", закључио је Грбић.

Француска у борби за финале игра против Бугарске, која је победила Немачку са 3:0 (25:19, 25:23, 25:23).

У првом четвртфиналном мечу Словенија је приредила велико изненађење савладавши светског првака Пољску са 3:2 (25:17, 25:19, 23:25, 19:25, 16:14) и у борби за финале чека победника сусрета у којем од 20.30 сати играју Русија и Италија.

Завршница Европског првенства биће одиграна у Софији.

Коментари / 0

Оставите коментар