Srbija se drugi put od 1995. neće boriti za medalju na EP!

Nije lepo da se prizna, ali Francuska i Rusija su bolje od nas! "Od prvog dana, otkako sam došao na mesto selektora, govorim momcima - dajte da mi uradimo sve što možemo, ali ako oni igraju fenomenalno i bolje od nas, zasluženo nas pobede, onda svaka čast, izgubili smo od boljeg", rekao je Nikola Grbić.

Ostali sportovi 15.10.2015 | 13:00
Srbija se drugi put od 1995. neće boriti za medalju na EP!

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić ocenio je posle poraza od Francuske u četvrtfinalu prvenstva Evrope da su Trikolori trenutno jači tim i da su zasluženo prošli u polufinale.

Srpski odbojkaši izgubili su sa 3:1 u setovima i drugi put od 1995. godine neće se boriti za medalju na kontinentalnom šampionatu.
"U ovom momentu Rusija i Francuska jače su od nas. Nije lepo da se to prizna, ali od prvog dana, otkako sam došao na mesto selektora, govorim momcima - dajte da mi uradimo sve što možemo, ali ako oni igraju fenomenalno i bolje od nas, zasluženo nas pobede, onda svaka čast, izgubili smo od boljeg. To se deslilo večeras i mislim da treba čestitati Francuzima, jer su odigrali bolje veći deo meča", rekao je Grbić posle utakmice.

On je dodao da srpski državni tim mora da napreduje i nauči da igra pod pritiskom i protiv boljeg od sebe.
"Moramo da naučimo da se ne predajemo do kraja, bez obzira ako se stvari iskoplikuju na terenu i rezultat ne ide u našu korist. Svestan sam da je to lakše uraditi protiv ekipa kao što je Estonija, ali ne i protiv Francuske ili Rusije. Međutim, ako želimo da ostvarimo rezultat i borimo se sa ovim jačim ekipama, moramo da napravimo korak napred. Treba da izvučemo pouke sa ovog Evropskog prvenstva, da vidimo da li je ovo naš maksimum i nakon toga da radimo na poboljsanju. Iako imam primedbe na suđenje večeras, smatram da nismo izgubili zbog sudijskih odluka", zaključio je Grbić.

Francuska u borbi za finale igra protiv Bugarske, koja je pobedila Nemačku sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:23).

U prvom četvrtfinalnom meču Slovenija je priredila veliko iznenađenje savladavši svetskog prvaka Poljsku sa 3:2 (25:17, 25:19, 23:25, 19:25, 16:14) i u borbi za finale čeka pobednika susreta u kojem od 20.30 sati igraju Rusija i Italija.

Završnica Evropskog prvenstva biće odigrana u Sofiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar