Француска полиција изашла на улице због лошег судства

Хиљаде француских полицајаца протестовало је данас у Паризу и широм земље због недостатка ресурса и судства које је превише благонаклоно према криминалцима, пренијеле су новинске агенције.

Свијет 14.10.2015 | 21:34
Француска полиција изашла на улице због лошег судства

Полицајци тврде да нису добило довољно похвала за борбу против џихадиста и криминалаца.

Ово је први велики протест полицајца у Француској у протекле три деценије.

Влада је након данашњих демонстрација обећала да ће спровести низ реформи, укључујући и строже казне за насилнике и криминалце.

Премијер Француске Мануел Валс изјавио је да ће бити уведене строже казне за посједовање оружја, те да је планирано поједностављење кривичних поступака.

"Чујем бијес полиције, чујем њихов малаксалост", рекао је Валс.

Незадовољство полиције достигло је врхунац ове седмице, након што је затвореник којем је одобрено привремено одсуство тешко ранио полицајца у размијени ватре на сјеверу Париза.

Предсједник Француске Франсоа Оланд је на недељном састанку чланова Владе похвалио храбар и ефикасан рад полиције, жандармерије и свих снага безбједности и обећао да ће се током сљедеће седмице састати са представницима синдикате полиције.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

јој

14.10.2015 19:35

А шта би тек рекли за наше судство ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЈ

14.10.2015 19:37

Кад они страјкују ста ми треба да радимо је.о те???Ста реци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Код нас је супротно

14.10.2015 19:39

Зашто нису подигнуте оптужнице против бањалучких инспектора када је тужилац предочио транскрипте телефонских разговора у ОКружном суду у Бања Луци.Случај из 2013 акција Кнез 2

ОДГОВОРИТЕ