Francuska policija izašla na ulice zbog lošeg sudstva

Hiljade francuskih policajaca protestovalo je danas u Parizu i širom zemlje zbog nedostatka resursa i sudstva koje je previše blagonaklono prema kriminalcima, prenijele su novinske agencije.

Svijet 14.10.2015 | 21:34
Francuska policija izašla na ulice zbog lošeg sudstva

Policajci tvrde da nisu dobilo dovoljno pohvala za borbu protiv džihadista i kriminalaca.

Ovo je prvi veliki protest policajca u Francuskoj u protekle tri decenije.

Vlada je nakon današnjih demonstracija obećala da će sprovesti niz reformi, uključujući i strože kazne za nasilnike i kriminalce.

Premijer Francuske Manuel Vals izjavio je da će biti uvedene strože kazne za posjedovanje oružja, te da je planirano pojednostavljenje krivičnih postupaka.

"Čujem bijes policije, čujem njihov malaksalost", rekao je Vals.

Nezadovoljstvo policije dostiglo je vrhunac ove sedmice, nakon što je zatvorenik kojem je odobreno privremeno odsustvo teško ranio policajca u razmijeni vatre na sjeveru Pariza.

Predsjednik Francuske Fransoa Oland je na nedeljnom sastanku članova Vlade pohvalio hrabar i efikasan rad policije, žandarmerije i svih snaga bezbjednosti i obećao da će se tokom sljedeće sedmice sastati sa predstavnicima sindikate policije.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

joj

14.10.2015 19:35

A šta bi tek rekli za naše sudstvo ?

ODGOVORITE
Name

SAJ

14.10.2015 19:37

Kad oni strajkuju sta mi treba da radimo je.o te???Sta reci!

ODGOVORITE
Name

Kod nas je suprotno

14.10.2015 19:39

Zašto nisu podignute optužnice protiv banjalučkih inspektora kada je tužilac predočio transkripte telefonskih razgovora u OKružnom sudu u Banja Luci.Slučaj iz 2013 akcija Knez 2

ODGOVORITE