Напад на амбасаду је терористички акт

Напад на руску амбасаду у Дамаску третира се као терористички напад, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Свијет 13.10.2015 | 13:17
Напад на амбасаду је терористички акт

Он је рекао да ц́е кривци бити веома брзо пронађени и кажњени, као и да је напад осмишљен како би заплашио све оне који се боре против међународног тероризма. Он је додао да ц́е Русија сарађивати са Сиријом по питању проналаска криваца.

“Потврђено је да су двије гранате пале на територију амбасаде, то ми је потврдио и наш амбасадор. Очигледно је да је у питању терористички напад, чији је циљ да заплаши све оне који се боре против тероризма“, рекао је Лавров.

Руски министар је такође изразио жаљење што Вашингтон уопште не координише борбу против тероризма са Москвом.

“Када смо започели борбу против терориста у Сирији, на позив предсједника Башара ел Асада, ми смо предложили нашим партнерима да координишемо кораке и договоримо се о циљевима и дијеловима земље који не треба да буду увучени у конфликт. Досад ниједан одговор на тај приједлог нисмо добили, ни од САД, која предводи коалицију, ни од било које друге земље која се у тој коалицији налази“, рекао је Лавров.

Он је подвукао да је Русија спремна да отвори канале комуникације са свима, укључујуц́и и хуманитарне агенција Уједињених нација, како би сви имали тачну слику дешавања у Сирији.

“Један је закључак, треба координисати наше кораке“, истакао је Лавров.

Шеф руске дипломатије додао је и да Русија рачуна да ц́е Запад, а прије свега САД, прослиједити информације које има, а тичу се умјерене опозиције и Слободне сиријске армије.

(НН/СПУТНИК)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

сара

13.10.2015 11:56

Амбасаду је погодио авион Ф-22,звани Рептор,којег имају само Американци.Невидљив је и мозе,ако хоце,унистити све руске авионе у Сирији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре сара

13.10.2015 12:16

Не лупетај. Сувише је то све сложено да ти то разумијеш како треба.

Name

ајде

13.10.2015 14:57

Аајде реци нешто паметније...

Name

Србин

13.10.2015 12:08

Сара ти си ИСИЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

13.10.2015 12:57

Назалост Сара има много...Озезите брацо по терористима сви су они исти !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

13.10.2015 13:11

Начин размишљања и рада шефа руске дипломатије Г. Сергеја Лаврова као бившег комунисте је превазиђен и зато штетан за интересе Русије. Земље НАТО пакта са Запада желе уништење Русије и њезину подјелу по принципу Југославије и пљачку њезину природних богатстава а не своју сурадњу са Русијом. Што руска дипломатија то прије схвати биће боље за цијелу Русију и све капитализмом поробљене народе на свијету!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

13.10.2015 16:52

Па зар Путин није био био комуниста, официр КГБ-а... као и сви његови сарадници? Лавров је интелигентан и одмерен човјек. Одлично ради свој посао уосталом као сви чланови руског дипломатског тима. Што се тиче капитализма по рецепту запада он је у фази распадања. Похлепа им је дошла главе. Што се тиче ове или овога Саре има мозак као зрно пасуља јер му је отекао. Треба прво слово "а" да промјени у "е"

Name

зито

13.10.2015 20:05

Зна то све руска дипломатија и више од тога !