Napad na ambasadu je teroristički akt

Napad na rusku ambasadu u Damasku tretira se kao teroristički napad, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Svijet 13.10.2015 | 13:17
Napad na ambasadu je teroristički akt

On je rekao da će krivci biti veoma brzo pronađeni i kažnjeni, kao i da je napad osmišljen kako bi zaplašio sve one koji se bore protiv međunarodnog terorizma. On je dodao da će Rusija sarađivati sa Sirijom po pitanju pronalaska krivaca.

“Potvrđeno je da su dvije granate pale na teritoriju ambasade, to mi je potvrdio i naš ambasador. Očigledno je da je u pitanju teroristički napad, čiji je cilj da zaplaši sve one koji se bore protiv terorizma“, rekao je Lavrov.

Ruski ministar je takođe izrazio žaljenje što Vašington uopšte ne koordiniše borbu protiv terorizma sa Moskvom.

“Kada smo započeli borbu protiv terorista u Siriji, na poziv predsjednika Bašara el Asada, mi smo predložili našim partnerima da koordinišemo korake i dogovorimo se o ciljevima i dijelovima zemlje koji ne treba da budu uvučeni u konflikt. Dosad nijedan odgovor na taj prijedlog nismo dobili, ni od SAD, koja predvodi koaliciju, ni od bilo koje druge zemlje koja se u toj koaliciji nalazi“, rekao je Lavrov.

On je podvukao da je Rusija spremna da otvori kanale komunikacije sa svima, uključujući i humanitarne agencija Ujedinjenih nacija, kako bi svi imali tačnu sliku dešavanja u Siriji.

“Jedan je zaključak, treba koordinisati naše korake“, istakao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije dodao je i da Rusija računa da će Zapad, a prije svega SAD, proslijediti informacije koje ima, a tiču se umjerene opozicije i Slobodne sirijske armije.

(NN/SPUTNIK)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

sara

13.10.2015 11:56

Ambasadu je pogodio avion F-22,zvani Reptor,kojeg imaju samo Amerikanci.Nevidljiv je i moze,ako hoce,unistiti sve ruske avione u Siriji.

ODGOVORITE
Name

re sara

13.10.2015 12:16

Ne lupetaj. Suviše je to sve složeno da ti to razumiješ kako treba.

Name

ajde

13.10.2015 14:57

Aajde reci nešto pametnije...

Name

Srbin

13.10.2015 12:08

Sara ti si ISIL

ODGOVORITE
Name

spartak

13.10.2015 12:57

Nazalost Sara ima mnogo...Ozezite braco po teroristima svi su oni isti !!!

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

13.10.2015 13:11

Начин размишљања и рада шефа руске дипломатије Г. Сергеја Лаврова као бившег комунисте је превазиђен и зато штетан за интересе Русије. Земље НАТО пакта са Запада желе уништење Русије и њезину подјелу по принципу Југославије и пљачку њезину природних богатстава а не своју сурадњу са Русијом. Што руска дипломатија то прије схвати биће боље за цијелу Русију и све капитализмом поробљене народе на свијету!

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

13.10.2015 16:52

Pa zar Putin nije bio bio komunista, oficir KGB-a... kao i svi njegovi saradnici? Lavrov je inteligentan i odmeren čovjek. Odlično radi svoj posao uostalom kao svi članovi ruskog diplomatskog tima. Što se tiče kapitalizma po receptu zapada on je u fazi raspadanja. Pohlepa im je došla glave. Što se tiče ove ili ovoga Sare ima mozak kao zrno pasulja jer mu je otekao. Treba prvo slovo "a" da promjeni u "e"

Name

zito

13.10.2015 20:05

Zna to sve ruska diplomatija i više od toga !