Хамилтон: Титула је још далеко!

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да га још чека дуг пут до титуле, иако је направио значајан корак ка њој тријумфом на Великој награди Русије.

Остали спортови 13.10.2015 | 11:00
Хамилтон: Титула је још далеко!

Хамилтон би своју трећу титулу могао да обезбеди већ на наредној трци, у Остину 25. октобра, а за то му је потребно да освоји девет бодова више од возача Ферарија Себастијана Фетела и два више од тимског колеге Ника Розберга.

„Ниједног тренутка нисам осетио да је све готово, титула је још далеко. Велики број бодова је и даље на располагању. Мало ћу се одморити и на следећој трци ћу дати све од себе“, рекао је Хамилтон.

Британац је био доминантан у Сочију после Розберговог одустајања због квара на болиду, пошто је Немац после старта са пол позиције успео да се задржи у вођству испред Хамилтона.

„Мој циљ је трећа титула. Док то не испуним, нећу имати ниједан други циљ. Осећам велику срећу што имам овакав сјајан болид. Волим Остин, та стаза је била сјајна за мене још од првог пута када смо тамо возили. Радујем се повратку, то је стаза на којој можете да се тркате, али и да се зближите са људима“, нагласио је Хамилтон.

После одустајања на трци у Сочију, Розберг је пао на треће место у генералном пласману и сада има седам бодова мање од Фетела, али је одбио да се преда у борби за титулу.

“Ситуација у Сочију ми је отежала посао, то је очигледно. Никада нећу освојити титулу ако ми се дешавају такве ствари које су нормалне, као што је сломљена папучица гаса. Али, наравно, наставићу да се борим и нападам до краја”, истакао је Розберг.

Коментари / 0

Оставите коментар