Hamilton: Titula je još daleko!

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da ga još čeka dug put do titule, iako je napravio značajan korak ka njoj trijumfom na Velikoj nagradi Rusije.

Ostali sportovi 13.10.2015 | 11:00
Hamilton: Titula je još daleko!

Hamilton bi svoju treću titulu mogao da obezbedi već na narednoj trci, u Ostinu 25. oktobra, a za to mu je potrebno da osvoji devet bodova više od vozača Ferarija Sebastijana Fetela i dva više od timskog kolege Nika Rozberga.

„Nijednog trenutka nisam osetio da je sve gotovo, titula je još daleko. Veliki broj bodova je i dalje na raspolaganju. Malo ću se odmoriti i na sledećoj trci ću dati sve od sebe“, rekao je Hamilton.

Britanac je bio dominantan u Sočiju posle Rozbergovog odustajanja zbog kvara na bolidu, pošto je Nemac posle starta sa pol pozicije uspeo da se zadrži u vođstvu ispred Hamiltona.

„Moj cilj je treća titula. Dok to ne ispunim, neću imati nijedan drugi cilj. Osećam veliku sreću što imam ovakav sjajan bolid. Volim Ostin, ta staza je bila sjajna za mene još od prvog puta kada smo tamo vozili. Radujem se povratku, to je staza na kojoj možete da se trkate, ali i da se zbližite sa ljudima“, naglasio je Hamilton.

Posle odustajanja na trci u Sočiju, Rozberg je pao na treće mesto u generalnom plasmanu i sada ima sedam bodova manje od Fetela, ali je odbio da se preda u borbi za titulu.

“Situacija u Sočiju mi je otežala posao, to je očigledno. Nikada neću osvojiti titulu ako mi se dešavaju takve stvari koje su normalne, kao što je slomljena papučica gasa. Ali, naravno, nastaviću da se borim i napadam do kraja”, istakao je Rozberg.

Komentari / 0

Ostavite komentar