Поливали је бензином да каже гдје су паре

Полиција трага за двојицом мушкараца који су шездесетогодишњу Јованку Гајевић из Козица претукли, а онда и поливали бензином, претећи да ће је запалити уколико им не каже где држи новац.

Регион 10.10.2015 | 13:05
Поливали је бензином да каже гдје су паре

Разбојници су у дом Гајевићеве у пљеваљском селу Козица упали маскирани фантомкама и након преметачине побегли са мањом количином пронађеног новца, пишу Вијести.

Претучена жена јуче је прегледана у пљеваљској болници, где су јој констатовани бројни подливи и лакше повреде по лицу и телу.

Јованка је новинару “Вијести” испричала да је спавала у приземљу куће када је зачула лупање на улазним вратима.

У почетку је, каже, мислила да је нешто пало у кући, али је касније чула кораке око куће, а недуго затим и пуцањ сличан оном из пиштоља.

- Када сам чула пуцањ, скочила сам и села на кревет. Није прошло много и опет се зачуо пуцањ, а недуго затим нешто је лупило у врата. Ја сам скочила, упалила светло у соби. Изашла сам у ходник и палим свјетло испред куће. У томе сам приметила да су ми врата отворена пола метра, а на бетону стакло. Отворила сам врата, а испред стоје двојица маскираних типова. Када сам их видела, прилупила сам врата и почела да окрећем кључем, али су се они залетели, ударили нечим кроз стакло на вратима и мене испод левог ребра - каже Гајевић.

Објаснила је да је тада побегла у собу и леђима покушала да спречи разбојнике да уђу.

- Ударили су у врата, а ја сам одлетела два до три метра и пала сам поред фрижидера. Упали су и почели да вичу: "Казуј баба где су паре". Ја сам рекла да немам, а они - "Имаш и кажи нам где су ти паре". Једном сам рекла да из новчаника у наткасни узме све што нађе. Отворили су новчаник, узели 20 евра и рекла сам им да немам више. Један од њих је почео да лупа по фрижидеру изнад моје главе, тражећи поново да им кажем где су паре. Рекла сам да имам још 50 евра у спаваћој соби, на шифоњеру. Један је отишао до собе и рекао да нема пара и позвао ме да им покажем где су. Рекла сам да да не могу, а они су наставили да траже. Не знам јесу ли их нашли - испричала је Јованка.

Разбојници су потом Јованки канапом везали руке на леђима, ударали је у лице и поливали бензином, претећи да ће је запалити.

- Питала сам их зашто то раде и говорила да немам новца. Почела сам да кукам, а они су ми претили да ће ми кућу запалити ако наставим. Потом су наставили преметачину. Када ништа нису нашли, један је пришао, притегао ми канап на рукама, након чега су отишли. У почетку нисам смела да узмем телефон и да назовем ћерку, јер сам мислила да су још ту. После 15 минута назвала сам кћерку, а она полицију - рекла је Јованка Гајевић.

Она живи сама у четрдесетак километра од Пљеваља удаљеној Козици.

До првих комшија од њене куће има двадесетак минута хода. Јованка у селу важи за вредну жену, која брине о већем броју стоке, што је разбојницима био вероватно довољан разлог да њу изаберу за жртву.

Увиђај су обавили службеници ЦБ Пљевља по овлашћењу вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу.

(Вијести.ме)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Јован.

10.10.2015 11:16

Доживотна робија за крвнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

10.10.2015 11:23

Најбоља казна је да те фукаре запале јер нису низаста друго!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

yес

10.10.2015 13:08

Само запалити банду,слазем се с тобом.

Name

тито

10.10.2015 12:44

није овог било код тите хебли маму своју

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лутач лац

10.10.2015 13:14

За овакав злочин у Америци се иде на столицу за успављивање

ОДГОВОРИТЕ