Polivali je benzinom da kaže gdje su pare

Policija traga za dvojicom muškaraca koji su šezdesetogodišnju Jovanku Gajević iz Kozica pretukli, a onda i polivali benzinom, preteći da će je zapaliti ukoliko im ne kaže gde drži novac.

Region 10.10.2015 | 13:05
Polivali je benzinom da kaže gdje su pare

Razbojnici su u dom Gajevićeve u pljevaljskom selu Kozica upali maskirani fantomkama i nakon premetačine pobegli sa manjom količinom pronađenog novca, pišu Vijesti.

Pretučena žena juče je pregledana u pljevaljskoj bolnici, gde su joj konstatovani brojni podlivi i lakše povrede po licu i telu.

Jovanka je novinaru “Vijesti” ispričala da je spavala u prizemlju kuće kada je začula lupanje na ulaznim vratima.

U početku je, kaže, mislila da je nešto palo u kući, ali je kasnije čula korake oko kuće, a nedugo zatim i pucanj sličan onom iz pištolja.

- Kada sam čula pucanj, skočila sam i sela na krevet. Nije prošlo mnogo i opet se začuo pucanj, a nedugo zatim nešto je lupilo u vrata. Ja sam skočila, upalila svetlo u sobi. Izašla sam u hodnik i palim svjetlo ispred kuće. U tome sam primetila da su mi vrata otvorena pola metra, a na betonu staklo. Otvorila sam vrata, a ispred stoje dvojica maskiranih tipova. Kada sam ih videla, prilupila sam vrata i počela da okrećem ključem, ali su se oni zaleteli, udarili nečim kroz staklo na vratima i mene ispod levog rebra - kaže Gajević.

Objasnila je da je tada pobegla u sobu i leđima pokušala da spreči razbojnike da uđu.

- Udarili su u vrata, a ja sam odletela dva do tri metra i pala sam pored frižidera. Upali su i počeli da viču: "Kazuj baba gde su pare". Ja sam rekla da nemam, a oni - "Imaš i kaži nam gde su ti pare". Jednom sam rekla da iz novčanika u natkasni uzme sve što nađe. Otvorili su novčanik, uzeli 20 evra i rekla sam im da nemam više. Jedan od njih je počeo da lupa po frižideru iznad moje glave, tražeći ponovo da im kažem gde su pare. Rekla sam da imam još 50 evra u spavaćoj sobi, na šifonjeru. Jedan je otišao do sobe i rekao da nema para i pozvao me da im pokažem gde su. Rekla sam da da ne mogu, a oni su nastavili da traže. Ne znam jesu li ih našli - ispričala je Jovanka.

Razbojnici su potom Jovanki kanapom vezali ruke na leđima, udarali je u lice i polivali benzinom, preteći da će je zapaliti.

- Pitala sam ih zašto to rade i govorila da nemam novca. Počela sam da kukam, a oni su mi pretili da će mi kuću zapaliti ako nastavim. Potom su nastavili premetačinu. Kada ništa nisu našli, jedan je prišao, pritegao mi kanap na rukama, nakon čega su otišli. U početku nisam smela da uzmem telefon i da nazovem ćerku, jer sam mislila da su još tu. Posle 15 minuta nazvala sam kćerku, a ona policiju - rekla je Jovanka Gajević.

Ona živi sama u četrdesetak kilometra od Pljevalja udaljenoj Kozici.

Do prvih komšija od njene kuće ima dvadesetak minuta hoda. Jovanka u selu važi za vrednu ženu, koja brine o većem broju stoke, što je razbojnicima bio verovatno dovoljan razlog da nju izaberu za žrtvu.

Uviđaj su obavili službenici CB Pljevlja po ovlašćenju višeg državnog tužioca u Bijelom Polju.

(Vijesti.me)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Jovan.

10.10.2015 13:16

Doživotna robija za krvnike.

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

10.10.2015 13:23

Najbolja kazna je da te fukare zapale jer nisu nizasta drugo!!!

ODGOVORITE
Name

yes

10.10.2015 15:08

Samo zapaliti bandu,slazem se s tobom.

Name

tito

10.10.2015 14:44

nije ovog bilo kod tite hebli mamu svoju

ODGOVORITE
Name

Lutač lac

10.10.2015 15:14

Za ovakav zločin u Americi se ide na stolicu za uspavljivanje

ODGOVORITE