Делегација БиХ на годишњем засједању Скупштине НАТО-а

Делегација Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) у Парламентарној скупштини Сјеверноатлантског савеза (ПС НАТО), коју чине предсједавајући делегације Никола Ловриновић и члан делегације Асим Сарајлић, од 9. до 12. октобра учествоваће на Годишњем засједању ПС НАТО-а, које се одржава у норвешком граду Ставангеру.

Босна и Херцеговина 09.10.2015 | 08:52
Делегација БиХ на годишњем засједању Скупштине НАТО-а

Како је предвиђено програмом, у оквиру пленарног засједања ПС НАТО-а, као и током засједања скупштинских комитета, расправљат ће се о односима НАТО-а и Русије, о актуелном стању у Украјини, као и о глобалним искуствима из тренутне мигрантске кризе.

Разговараће се и о бројним другим актуелним питањима, каква су даља подршка у имплементацији иницијатива Самита НАТО-а из Велса, нови НАТО стратешки изазови, супротстављање нарастајућем валу тероризма, те процес транзиције у Авганистану након Мисије ИСАФ.

Програмом рада предвиђено је да се учесницима Годишње конференције обрате генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, те високи званичници Владе Краљевине Норвешке, саопштено је из Сектора за односе с јавношћу ПСБиХ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Соколац

09.10.2015 07:46

САМО ВИ ИДИТЕ У НАТО .. . ПОБИЋЕ ВАС ПУТИН СВАКАКО ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драско

09.10.2015 09:28

Ста ти то знаци само ви идите у Нато, на кога мислис оно ви.Па зар РС није саставни део БиХ и да у војсци БиХ не сједе официри из РС који це уцествовати у делегацији која це тамо ици на састанак.Много ти то вјерујес у Русе и колико видим да једва цекас да избије рат измедју руса и натоа а незнас да заједно раде на унистењу ИД.