Delegacija BiH na godišnjem zasjedanju Skupštine NATO-a

Delegacija Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PS NATO), koju čine predsjedavajući delegacije Nikola Lovrinović i član delegacije Asim Sarajlić, od 9. do 12. oktobra učestvovaće na Godišnjem zasjedanju PS NATO-a, koje se održava u norveškom gradu Stavangeru.

Bosna i Hercegovina 09.10.2015 | 08:52
Delegacija BiH na godišnjem zasjedanju Skupštine NATO-a

Kako je predviđeno programom, u okviru plenarnog zasjedanja PS NATO-a, kao i tokom zasjedanja skupštinskih komiteta, raspravljat će se o odnosima NATO-a i Rusije, o aktuelnom stanju u Ukrajini, kao i o globalnim iskustvima iz trenutne migrantske krize.

Razgovaraće se i o brojnim drugim aktuelnim pitanjima, kakva su dalja podrška u implementaciji inicijativa Samita NATO-a iz Velsa, novi NATO strateški izazovi, suprotstavljanje narastajućem valu terorizma, te proces tranzicije u Avganistanu nakon Misije ISAF.

Programom rada predviđeno je da se učesnicima Godišnje konferencije obrate generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, te visoki zvaničnici Vlade Kraljevine Norveške, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sokolac

09.10.2015 07:46

SAMO VI IDITE U NATO .. . POBIĆE VAS PUTIN SVAKAKO ...

ODGOVORITE
Name

Drasko

09.10.2015 09:28

Sta ti to znaci samo vi idite u Nato, na koga mislis ono vi.Pa zar RS nije sastavni deo BiH i da u vojsci BiH ne sjede oficiri iz RS koji ce ucestvovati u delegaciji koja ce tamo ici na sastanak.Mnogo ti to vjerujes u Ruse i koliko vidim da jedva cekas da izbije rat izmedju rusa i natoa a neznas da zajedno rade na unistenju ID.