Разорена подземна скровишта "ИД"

Руска авијација је у ноћи на 8. октобар извела 22 борбена лета и нанела ударе по 27 објеката терориста на територији Сирије, укључујући њихова утврђена скровишта, изјавио је представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Свијет 08.10.2015 | 20:20
Разорена подземна скровишта "ИД"

Према његовим речима, бомбардери Су-25 и Су-34 напали су осам упоришта екстремиста у провинцији Хомс и у "паљби су потпуно уништени утврђени објекти екстремиста".

Авиони су, такође, нанели ударе на 11 локација кампова за обуку екстремиста "Исламске државе" у провинцијама Хама и Рака, додао је он.

Конашенко је рекао да су авиобомбама за пробијање бетона погођена подземна скровишта есктремиста у области насеља Арафит и Салма, као и да је неколико авиона Су-25 уништило једну базу Исламске државе скривену у шуми, пренела је РИА Новости.

Према речима портпарола руског Министарства одбране, то министарство за сада безуспешно тражи од Запада координате ИС у Сирији.

"Данас се обратимо - дајте нам координате објеката Исламске државе. Одговор је мук или одбијање", казао је Конашенко.

Он је додао да западне колеге не одговарају ни на захтеве Русије за контакте са умереном сиријском опозицијом, због чега се намеће закључак да је она "фантомска", а Запад представља као да је подржава.

Тасс преноси његову изјаву да је и "Сиријска слободна војска" спремна на сарадњу и разговор о борби против екстремиста Исламске државе, а да је Министарство отворено за контакте и спремно да размотри све конструктивне предлоге.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

спартак

08.10.2015 18:30

Не постоји тзв.слободна сир.армија ! Измисљена је и имагинарна од стране Америке. Рокајте брацо по цудовистима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колико ја видим

08.10.2015 18:39

Русија ће ујединити све прогресивне снаге у Сирији и Ираку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрка капа

08.10.2015 19:27

Америцки плаценици су сиријска слободна армија и зато нема никаквих података о њима..Сиријска опс. за људска права има само једног цовјека у Лондону који даје безвезне извјестаје....Ето то је истина, гола истина. Сиктер багро...доста нам је вас...Рокајте Руси за истину и правду. Путине, свака вам цаст !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус али будући

08.10.2015 20:46

Селим се у Русију. Је**ш овај Додиков резерват.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

08.10.2015 20:49

Кад ли це запрасити по резервним полозајима од Исила у Маоци и Освама,

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

09.10.2015 00:07

Већ су на нишану,али нису једини...брзо ће Путин и њима закуцати на врата