Razorena podzemna skrovišta "ID"

Ruska avijacija je u noći na 8. oktobar izvela 22 borbena leta i nanela udare po 27 objekata terorista na teritoriji Sirije, uključujući njihova utvrđena skrovišta, izjavio je predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

Svijet 08.10.2015 | 20:20
Razorena podzemna skrovišta "ID"

Prema njegovim rečima, bombarderi Su-25 i Su-34 napali su osam uporišta ekstremista u provinciji Homs i u "paljbi su potpuno uništeni utvrđeni objekti ekstremista".

Avioni su, takođe, naneli udare na 11 lokacija kampova za obuku ekstremista "Islamske države" u provincijama Hama i Raka, dodao je on.

Konašenko je rekao da su aviobombama za probijanje betona pogođena podzemna skrovišta esktremista u oblasti naselja Arafit i Salma, kao i da je nekoliko aviona Su-25 uništilo jednu bazu Islamske države skrivenu u šumi, prenela je RIA Novosti.

Prema rečima portparola ruskog Ministarstva odbrane, to ministarstvo za sada bezuspešno traži od Zapada koordinate IS u Siriji.

"Danas se obratimo - dajte nam koordinate objekata Islamske države. Odgovor je muk ili odbijanje", kazao je Konašenko.

On je dodao da zapadne kolege ne odgovaraju ni na zahteve Rusije za kontakte sa umerenom sirijskom opozicijom, zbog čega se nameće zaključak da je ona "fantomska", a Zapad predstavlja kao da je podržava.

Tass prenosi njegovu izjavu da je i "Sirijska slobodna vojska" spremna na saradnju i razgovor o borbi protiv ekstremista Islamske države, a da je Ministarstvo otvoreno za kontakte i spremno da razmotri sve konstruktivne predloge.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

spartak

08.10.2015 18:30

Ne postoji tzv.slobodna sir.armija ! Izmisljena je i imaginarna od strane Amerike. Rokajte braco po cudovistima.

ODGOVORITE
Name

Koliko ja vidim

08.10.2015 18:39

Rusija će ujediniti sve progresivne snage u Siriji i Iraku.

ODGOVORITE
Name

mrka kapa

08.10.2015 19:27

Americki placenici su sirijska slobodna armija i zato nema nikakvih podataka o njima..Sirijska ops. za ljudska prava ima samo jednog covjeka u Londonu koji daje bezvezne izvjestaje....Eto to je istina, gola istina. Sikter bagro...dosta nam je vas...Rokajte Rusi za istinu i pravdu. Putine, svaka vam cast !!!

ODGOVORITE
Name

Rus ali budući

08.10.2015 20:46

Selim se u Rusiju. Je**š ovaj Dodikov rezervat.

ODGOVORITE
Name

Md

08.10.2015 20:49

Kad li ce zaprasiti po rezervnim polozajima od Isila u Maoci i Osvama,

ODGOVORITE
Name

xxx

09.10.2015 00:07

Već su na nišanu,ali nisu jedini...brzo će Putin i njima zakucati na vrata