Милановић поново оптужује и упире прстом

Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је за ББЦ да се нада да ће Немачка пронаћи решење за избегличку кризу, будући да је та земља под највећим теретом, али и нагласио да ће канцеларка Ангела Меркел морати да одржи нови круг преговора са грчком владом у вези са правилима Шенгена.

Регион 03.10.2015 | 09:50
Милановић поново оптужује и упире прстом

"Оно што ми даје наду је чињеница да је Немачка под највећим утицајем кризе, па ће пронаћи решење, али то ће Ангелу Меркел коштати не само новца, него и новог круга преговора са владом у Атини", рекао је Милановић.

"То је намерно. Суочимо се с тиме, једна земља намерно не поштује шенгенска правила која би се уз мало добре воље могла без проблема поштовати без насиља, без прибегавања нехуманим потезима, и то би створило пуно бољу слику од бодљикаве жице постављене на делу мађарске границе", рекао је Милановић.

Што се тиче мађарског постављања жице на граници са Хрватском, он је рекао да то нема смисла јер се граница не може затворити.

"На отвореном терену људи једноставно ходају и не можете учинити ништа осим пуцати на њих. Углавном је управо таква ситуација између Хрватске и Мађарске", додао је он.

"Ако Мађарска жели да постави још бодљикаве жице на граници, нека тако буде... али неће их зауставити", казао је премијер додајући да ће мигранти већ наћи начин да пређу преко ње. Према његовим речима, проблем треба решити у корену, а то је Турска.

"Турска се потпуно легитимно покушава решити низа људи. Два милиона - то је пуно. Требали смо раније приступити Турској с новцем и поштовањем, али нисмо. Можда још није прекасно. Али Грчка је прва шенегенска земља, а њу уопште није брига", рекао је Милановић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

...

03.10.2015 08:14

... Све сами заје*анти, Милановиц, зица, мигранти...

ОДГОВОРИТЕ