Milanović ponovo optužuje i upire prstom

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je za BBC da se nada da će Nemačka pronaći rešenje za izbegličku krizu, budući da je ta zemlja pod najvećim teretom, ali i naglasio da će kancelarka Angela Merkel morati da održi novi krug pregovora sa grčkom vladom u vezi sa pravilima Šengena.

Region 03.10.2015 | 09:50
Milanović ponovo optužuje i upire prstom

"Ono što mi daje nadu je činjenica da je Nemačka pod najvećim uticajem krize, pa će pronaći rešenje, ali to će Angelu Merkel koštati ne samo novca, nego i novog kruga pregovora sa vladom u Atini", rekao je Milanović.

"To je namerno. Suočimo se s time, jedna zemlja namerno ne poštuje šengenska pravila koja bi se uz malo dobre volje mogla bez problema poštovati bez nasilja, bez pribegavanja nehumanim potezima, i to bi stvorilo puno bolju sliku od bodljikave žice postavljene na delu mađarske granice", rekao je Milanović.

Što se tiče mađarskog postavljanja žice na granici sa Hrvatskom, on je rekao da to nema smisla jer se granica ne može zatvoriti.

"Na otvorenom terenu ljudi jednostavno hodaju i ne možete učiniti ništa osim pucati na njih. Uglavnom je upravo takva situacija između Hrvatske i Mađarske", dodao je on.

"Ako Mađarska želi da postavi još bodljikave žice na granici, neka tako bude... ali neće ih zaustaviti", kazao je premijer dodajući da će migranti već naći način da pređu preko nje. Prema njegovim rečima, problem treba rešiti u korenu, a to je Turska.

"Turska se potpuno legitimno pokušava rešiti niza ljudi. Dva miliona - to je puno. Trebali smo ranije pristupiti Turskoj s novcem i poštovanjem, ali nismo. Možda još nije prekasno. Ali Grčka je prva šenegenska zemlja, a nju uopšte nije briga", rekao je Milanović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

...

03.10.2015 08:14

... Sve sami zaje*anti, Milanovic, zica, migranti...

ODGOVORITE