Акција: Ухапшен Јерко Иванковић Лијановић

Више особа, међу којима и некадашњи министар пољопривреде Федерације БиХ Јерко Иванковић Лијановић, ухапшено је јутрос због злоупотребе додјеле пољопривредних подстицаја, потврдио је Срни извор из Федералне управе полиције (ФУП).

Босна и Херцеговина 28.09.2015 | 10:29
Акција: Ухапшен Јерко Иванковић Лијановић

Исти извор наводи да је Лијановић ухапшен у Широком Бријегу по налогу Тужилаштва Тузланског кантона које против њега води истрагу.

Ова полицијска акција се спроводи и на подручју Тузланског кантона, гдје је ухапшенин посланик у Скупштини Тузланског кантона Мерсед Шерифовић.

Припадници Федералне управе полиције привешће Лијановића у тузланско тужилаштво.

У акцији су ухапшени и Един Ајановић, актуелни министар трговине и туризма у Влади Тузланског кантона и министар пољопривреде у прошлом сазиву, као и замјеник министра пољопривреде у Посавском кантону.

Суд БиХ укинуо је прошле седмице мјере забране кретања Јерку Иванковићу, које су му одређене након што је ухапшен у септембру 2014. године по налогу Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ је у септембру 2014. године наложило хапшење Јерка Иванковића Лијановића, његове тројице браће, те још неколико особа запослених у њиховим предузећима осумњиченим за организовани криминал, неплаћање пореза и прање новца.

Народна странка "Радом за бољитак" тврди да је јутрошње хапшење потпредсједника те странке Јерка Иванковића Лијановића политички мотивисано и да иза њега стоје владајуће политичке елите.
"Очигледно је да је владајућим елитама поново засметала најава Лијановића о упућивању у парламентарну процедуру иницијативе за измјене Устава Федерације БиХ (ФБиХ) и укидање кантона, јер то аутоматски угрожава фотеље и радна мјеста оних који након годину дана од избора још нису урадили ништа конкретно за оне које су изманупулисали да их бирају", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да надлежни органи треба да раде свој посао, а да ће вријеме показати да ниједној политичкој партији неће успјети да "путем лажи и неистина успије у елиминисању политичке конкуренције".

Из ове странке подсјећају да је Лијановић прошле седмице обавијестио јавност о информацијама које је тада добио из редова ХДЗ-а БиХ да се против њега и Народне странке "Радом за бољитак" води прљава кампања с циљем дискредитације рада и свих позитивних трендова које је као министар пољопривреде, водоприовреде и шумарства ФБиХ остварио у мандату 2010-2014. године.

"Нажалост, прије годину дана ХДЗ БиХ и политичка конкуренција успјели да путем кампања и лажи изврше притисак на грађане, изварају их и искорумпирају, те политички утичу на Тужилаштво БиХ и хапшење на почетку изборне кампање и тако промијене изборни резултат у БиХ", наводи се у саопштењу.

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

опа

28.09.2015 08:36

Јел спреман Баја?

ОДГОВОРИТЕ
Name

котрља се

28.09.2015 09:00

Није јос...спрема се...

Name

Микаило

28.09.2015 10:00

Прво Спириц да се спреми. Из поузданих извора.

Name

СНСДовац

28.09.2015 08:51

Шта је овдје чудно? Па ово ми у ИРБ-у исто радимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

28.09.2015 09:13

И шта сад. Полиција то све открије, документује и све иде у архиву. Ухапсе пар криминалаца, а онда их судије ослободе. Чуди ме да полиција хоће више ишта да ради након ових 20 година обезвредјивања њиховог рада и понижавања. Тек кад видим да је свим тим играчима све одузето, а они у затвору, то ће бити вијест вијека за Босну и Херцеговину, али прије ће Врбас окренути према Јајцу него што ће се то десити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

28.09.2015 09:22

Који је ово пут да га хапсе и пуштају. Ово му још праве једну легализацију криминала овај пут за постицај. Ухапсе га, суде му, наравно није крив нема доказ, пуштен и најбитније - нема поновног судјења за исто дјело. Значи после на власт може доћи ко хоће не може му поново судити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОПА

28.09.2015 09:33

Е САДА ЈЕ НА РЕДУ СТЕВО МИРЈАНИЦ ЈЕР ЈЕ ОКО ПОСТИЦАЈА РАДИО ПОЛА ПОЛА, А СА ЊИМ ИДЕ И ДИР. ВОДА СРПСКЕ АНДЈЕЛИЦ ДРАГАН ЈЕР СУ СЕ УСАГЛАСАВАЛИ ОКО КРАДЈЕ СЉУНКА ИЗ СВИХ РИЈЕКА А ПОГОТОВО БОСНЕ САВЕ И ВРБАСА И САНЕ ЈЕР СЕ ЗНА ДА СУ ДОБИЛИ 3 МИЛИОНА ЗА КРАДЈУ СЉУНКА КОЈИ ЈЕ ЗАВРСИО НА ТРАСИ АУТО ЦЕСТЕ СВИЛАЈ ОДЗАК А И САДА СЕ УНИСТАВАЈУ ОРАНИЦЕ ПО ЛАКТАСИМА И ИЗ КОРИТА ВРБАСА ВАДИ СЉУНАК УЗ ЊИХОВУ САГЛАСНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блах

28.09.2015 09:48

Ниста од овог, исто као и до сад. Мало сликања, народ прицати два дана и ајте куцама .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо , Слатина - Тузла

28.09.2015 09:52

Лијановицева фирма легло криминала, непотизма и корупције,"СИПА" покази да си независна хапси го.на: дон Цовица ,Из(м)етбеговица и Додика Рудоњу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мислим ја

28.09.2015 10:03

Мало мало, па Јерко у цузу. И онда га, наравно, пусте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОЗНА СВЕ ДОЗНА

28.09.2015 10:04

Па Лијановићи су на сличан начин доделили себи око 6 милиона КМ док су били у кантоналној власти. Неиме, подстицаје су додељивали власницима објеката (себи), али не и тзв. непосредним пољопривредним произвођачима, или су им додељивали мрвице, нешто слично што су радило у ''оном систему'' приликом доделе кредита за зелени план, а ово је познато старијим генерацијама. И шта мислите зашто су се почели бавити политиком? Зато што су најпаметнији и талентовани за то. Ма, хајте молим вас. Зато да би доносили прописе који им одговарају. Додуше и Кенедјеви су се обогатили кријумчарењем вискија из Шкотске па после ''ушли'' у политику, ал' њих стиже проклетство нелегално стеченог богатства. Не бих коментарисао хоће ли се нешто слично деситии овим 'новокомпонованим ''бизмисменима''. У сваклом случају не бих с мењао с њима и не завидим им уопште.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гфцх

28.09.2015 10:13

Па прво иду бивси министри, па онда Санадер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

анте

28.09.2015 11:06

Ста се ово десава оваква застита Хрвата није у реду гдје је цуко Цовиц, па боље нас ститио КОМСИЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лиса ростиљске кобасице

28.09.2015 11:21

Зао ми је сто висе нема Лиса ростиљских кобасица....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило

28.09.2015 11:57

Вајо јави се народу свом и заштити хрватског брата свог. На истој се ватри печете!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

28.09.2015 12:02

Па и птице на грани знају колики је ово лопов само сто су код нас судови и тузиластва или неспособни или су под толиким утицајем политицара да јос нико није осудјен. Многи су до сада хапсени али и убрзо пустени и ником ниста. Када це Лијановици, Цовиц, Цаусевиц, Додик, Тегелтија, Спириц, Бранковиц и остали да одговарају за лоповлук и криминал. Хоцемо ли када дицекати тај дан да право и правда овдје зазиве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

поповиц

28.09.2015 12:21

ПУСЦААААЈ ЦОВЈЕКА НА СЛОБОДУ ДОСТА ЈЕ. ИМА ГОРИХ ХАПСИ ЊИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајде РС

28.09.2015 12:44

Ми смо поцели у Федерацији ви наставите у РС, па да барем 15 % криминалаца истребимо....

ОДГОВОРИТЕ
Name

У чуду сам

28.09.2015 12:46

Ма оде мало на годишњи. Како марица може бити бијела и то најновији пасат!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Проваљени су

28.09.2015 12:49

Прокужио сам их! Знате ли зашто су почели једни друге да хапсе? Да испрепадају оне исправне из народа, који су помислили да би се бавили политиком. Хе хе, постоје разне методе одвраћања.

ОДГОВОРИТЕ