Дејо: Рус је спас за Звезду!

Легендарни играч црвено-белих сматра да је приватизација једино решење за проблеме клуба из Љутице Богдана, и да би власник из Русије био идеалан.

Фудбал 27.09.2015 | 16:00
Дејо: Рус је спас за Звезду!

Црвеној звезди коначно се посрећило у домаћем такмичењу, једином које игра ове сезоне, али клуб и даље грца у дуговима.

И док на терену гурају у Суперлиги, у Љутице Богдана се спремају за изборе челног човека клуба.

Дејан Савићевић, легендарни играч црвено-белих, изненађен је тим потезом свог бившег клуба.

"Ситуацију пратим са стране и немам детаљније информације из клуба, али, у сваком случају, не видим сврху организовања избора за председника када екипи иде добро, поготово после дербија у којем је Звезда згазила Партизан. Надмоћно и убедљиво, што је досад била реткост", изјавио је Савићевић за "Спорт".

Он сматра да је решење за финансијске проблеме Црвене звезде приватизација и истиче да би најбоље било да клуб купи Рус.

"Нека Руси купе Звезду! Они су наша браћа православци, воле да улажу у фудбал, јер се показало да могу брзо да профитирају формирањем тима за учешће у групној фази Лиге шампиона. Онда публику неће да интересује председник, већ ће као у стара добра времена да пуни трибине и ужива. Газда даје, газда се пита и свима је добро. Све остало је пресипање из шупљег у празно".

Спекулише се да би актулени генерални спонзор "Гаспром" могао да преузме руковођење клубом.

"Видимо шта су направили од Зенита. Када Руси нешто зацртају, сигурно не штеде и долазе до циља. Количина уложеног новца за њих није битна, нити они процењују када то може да се наплати. Могућности Звезде су огромне, ако су прави људи на правом месту".

"Погледајте шта је Берлускони направио од Милана, е тако неки Руси могу да створе моћну Звезду. И да сви будемо срећни".

Актуелни председник Фудбалског савеза Црне Горе види перспективу у Црвеној звезди.

"Видим квалитет Плавшића и Грујића, Виеира је првим голом у вечитом дербију показао мајсторство. Има штофа, само да се искроји, дотера... И Миодраг Божовић, после лошег старта успешно предводи црвено-беле. Он је тренер са знањем и искуством, чији се рад и те како види. Добро је само да Гроф није побегао или да га нису сменили после два кола".

"Сви морају да схвате да је од прошлости Звезди остало само име. Руска лига је, примера ради, дуго била у запећку, али је уз огромна улагања успела да прешиша холандску и белгијску и буде одмах уз пет елитних у Европи. Значи да Руси знају посао, имају рецепт како да се креће из почетка и дође до врха. Управо то је неопходно Звезди".

Коментари / 0

Оставите коментар