Прерушен снимио хаос у хрватском кампу

Холандски новинар објавио је снимак у ком су у пуној мери откривени катастрофални услови у хрватским избегличким камповима.

Регион 26.09.2015 | 22:54
Прерушен снимио хаос у хрватском кампу

Дани Госен, холандски репортер либанског порекла, који ради за холандску телевизију 3ондерзоект, ушао је у мигрантски камп на хрватско-српској граници како би разоткрио праве муке избеглица у овој земљи.

На снимку се виде избеглице које немају прикладно склониште и спавају на поду окружени оградама, а претпоставља се да је у питању избеглички камп у хрватском селу Опатовице.

Госен је успео да уђе у камп без икаквих папира, представивши се као Калид Гасан. Прошао је медицинске тестове и администрацију све време снимајући.

"Ово је невероватно. Регистровао сам се као избеглица из Сирије, која је још увек студент, а имам 34 године", рекао је у камеру док се удаљавао од улаза у камп.

"Тресем се. Плашим се шта би ми урадили да су ме открили", додао је. На крају видеа, Госен говори о условима којима је посведочио.

"Налазим се у кампу и шокиран сам. Оно што видим је тотално апсурдно. Људи леже једни на другима. То је невероватно. Желим да одем одавде што пре. Остати овде један дан је ок. Али ово је лудо. Ово је нехумано", рекао је Госен.

Мигранти су испричали Госену да су затворени у кампу као у затвору по неколико дана пре него што их пошаљу у другу земљу и то без било какве регистрације или смештаја.

Извор: Мондо

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

МираИСа

26.09.2015 13:09

И шта је овдје нехумано? Можда треба хотел с 5 звјездица јер су ето они навикли да живе у тим условима.Ово није трајни боравак, ово је транзит и како неко може да очекује боље услове?

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

26.09.2015 13:42

Ре за Мирал Са Другар, не треба хотел са пет звјездица, али засто су их смјестили на православном гробљу??? Да ту једу пију спавају и врсе нузду. Страсно. То су људска права, зар не, која заговарају Хрвати?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСа

26.09.2015 14:53

Ја сам Мира...дакле женско. Питаш зашто су их смјестили на православно гробље.То ти баш и не бих знала рећи...сумњам баш да су их смјестили намјерно...ако ми нешто у мору информација није промакло...Тада се извињавам.Ја се сјећам наших избјеглица...ма били су мањи од маковог зрна...јадни...несретни са кесицама у рукама жељели су само да побјегну од ратних страхота...и није им било битно гдје да се склоне...само да се склоне.Е та несретна избјеглица сам била и сама с двоје мале дјеце...и знам о чему причам.

Name

ха ха

26.09.2015 13:51

Јест овај Рват говори енглески, "А фатхер наме?"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММГ

26.09.2015 15:06

Нек вам браћа усмјере само једну колону па да видимо гдје сте,будите сретни за сада јер изгледа да не знатне ста је зло

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

27.09.2015 09:47

Није 'рват вец Хрват и науцисе правилно да писес и изговарас ваљда је Вук рекао цитај како писе и писи како се цита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

27.09.2015 15:59

Драги хрвати! Зашто не решавате питање избеглица? Они су резултат рата, кад сте слали побуњеницима хиљаде тона оружја у Сирију и Либију

ОДГОВОРИТЕ