Балкан може да очекује топлу јесен

Након врло врућег љета у већем дијелу средњег и источног дијела Старог континента, јесен не доноси освјежење, тврди метео-сервис Аццуwеатхер.цом

Регион 25.09.2015 | 22:53
Балкан може да очекује топлу јесен

Како тврди сервиц, неуобичајено високе температуре могле би се задржати све до новембра!?

Подручје продуженог “бабљег љета” обухвата Балкан, па према сјеверу све до Украјине, а на западу све до Пољске и источне Њемачке.

Снажан гребен високог притиска који би се требао задржати над источном Европом и Русијом могао би спријечит долазак циклона, а то би онда могло резултирати дуготрајним топлим и сушним временом.

“Сушно љето у комбинацији са сушном и топлом јесени повећат ће опасност од шумских пожара и штета на усјевима”, каже АццуWеатхер.

Истовремено, нестабилно вријеме очекује се на југу континента, с олујама у Португалу, Шпанији и јужној Француској, а током јесени и у Италији и на јужном Балкану.

Метеоролог Алан Репперт очекује изнадпросјечну количину падавина у тим крајевима.

То би могло повећати опасност од поплава на Апенинском полуотоку, подручју Динарског масива па све до јужних обронака Алпа. Другим ријечима у Италији, Албанији, Косову, Македонији, Грчкој, Бугарској, Србији, БиХ, али и Хрватској.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Синнy Боy

25.09.2015 07:52

Не знам баш да ће бити тако.Јесен је већ почела,пада киша и температура ће у наредних десетак дана бити испод просјека за ово доба године.За сада од те приче нема ништа,можда послије...

ОДГОВОРИТЕ
Name

метеоролог

25.09.2015 09:00

Због циклона који је над нашим крајевина јесте да је захладнило,али накрају сљедеће седмице,заправо ВИКЕНД ће бити све стабилније вријеме и топлије.

Name

Ја

26.09.2015 06:29

ХАРП и глад, то је права комбинација...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кме кмеееее

26.09.2015 10:14

А каква ће зима бити, неће ми стићи покрити зграду ако се вријеме скроз искундачи?!

ОДГОВОРИТЕ