Вишечасовна чекања на прелазима у Бијељини

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по мокрим и клизавим коловозима, на граничним прелазима за путничка возила нема дужих задржавања, док је саобраћај теретних возила појачан на Рачи и Павловића мосту у оба смјера, а задржавања су вишечасовна, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Босна и Херцеговина 25.09.2015 | 08:03
Вишечасовна чекања на прелазима у Бијељини

Према информацији АМС Србије, јуче од 12.00 часова на снази је забрана уласка теретним возилима у Хрватску на граничном прелазу Батровци, осим теретних возила која превозе кварљиву робу.

Путнички теминали су на Батровцима отворени у оба смјера, сем што у Хрватску могу ући само држављани са српским пасошима, док је и даље на снази забрана уласка возилима која су регистрована на подручју Србије.

Јутрос од 6.15 отворен је и гранични прелаз Шид/Товарник, гдје важи исти режим саобраћаја за путничка возила и аутобусе.

У Републици Српској у котлинама и дуж ријечних токова, као и преко превоја возачима из АМС Републике Српске скрећу пажњу на смањену видљивост због магле или ниске облачности и истичу да је неопходна опрезна вожња прилагођена стању и условима на путу.

Завршени су радови на санацији оштећења коловоза дионице магистралног пута Брод на Дрини - граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, тако да се саобраћај на овом путном правцу одвија несметано, без задржавања.

На овој дионици на снази је забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

С циљем несметаног одржавања пењачког фестивала "Дрил ен чил" на дионици магистралног пута Карановац - Црна Ријека, на локацији кањона "Тијесно", до 27. септембра на снази је привремена обустава саобраћаја од 11.00 до 11.30 часова. У вријеме трајања обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни Бањалука - Чађавица - Мркоњић Град.

На дионици овог магистралног пута, на локалитету хидроелектране "Бочац два", због минирања терена на снази су привремене обуставе саобраћаја у терминима од 11.00 до 11.30 и од 13.30 до 14.00 часовае.

Због изградње обилазнице на овој дионици магистралног пута у мјесту Бочац саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

Због одржавања међународне ауто-трке "МКМ Награда Бањалуке 2015", сутра и у недјељу, 27. септембра, од 10.00 до 17.00 часова биће обустављен саобраћај на путу Бањалука - Слатина, на дијелу од раскрснице код Рехабилитационог центра "Мирослав Зотовић" па до превоја на врху Крчмарица.

Саобраћај ће за вријеме обуставе регулисати и преусмјеравати полиција.

Једном коловозном траком од 7.00 до 18.00 часова саобраћа се на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош, на подручју општине Котор Варош, због реконструкције и санације водоводне и канализационе мреже, на дионици магистралног пута ентитетска граница /Отока/ - Нови Град један, као и на магистралном путу у близини граничног прелаза Рача због радова на реконструкцији савског насипа.

У току је прва фаза изградње саобраћајнице и моста преко ријеке Укрине у Драгаловцима, због чега је измијењен режим саобраћаја на дионици регионалног пута Горња Вијака два - Разбој, а повремене потпуне обуставе саобраћаја у периодима смањеног интензитета неће бити дуже од 45 минута.

На тој дионици преко моста у мјесту Драгаловци на снази је забрана саобраћаја за теретна возила тежа од пет тона укупне масе и виша од три и по метра.

На дионици магистралног пута Бродско Поље - ентитетска граница /Брусница/, локалитет Клакар Доњи два, од 8.30 до 15.00 часова због деминирања терена на снази ће бити привремена обустава саобраћаја у режиму 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка измијењен је режим саобраћаја, и то тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Због изласка на терен возила и грађевинских машина које су ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука - Добој, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор у зони укрштања са магистралним путем Лакташи - Прњавор.

Поводом вјерског празника на територији Федерације БиХ забрањен је превоз експлозивних материја.

На подручју ФБиХ слабије магле има мјестимично, али не утиче битније одвијање саобраћаја.

Потпуно је обустављен саобраћај на дионици Рибница - Маоча - Олово због радова на демонтажи моста. Алтернативни правац за аутобусе и теретна возила више од 10 тона носивости је Рибница - Бановићи - Кладањ - Олово, док остала возила могу користити макадамску дионицу пута за насеље Каменско.

Радови су у току и на дионицама аутопута Сарајево сјевер - Подлугови и Сарајево сјевер - Влаково, као и на магистралним путевима Јабланица - Прозор, Добој - Грачаница, Чапљина - Столац и Коњиц - Јабланица, те у Мостару.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ДВА ЛУДАКА

25.09.2015 07:44

САМО ЛУДАЦИ МОГУ УРАДИТИ НЕСТО СТО СЕ РАДИЛО У 16 ВИЈЕКУ. САД ЗНАМО У КОЈМЕ ВИЈЕКУ ЗИВИМО. СТРАСНО. СРБИН САМ ПА ЦУ О ВУЦИЦУ. НЕМОЈТЕ ОДГОВАРАТИ КОНТРАМЈЕРАМА ТО ЈЕ ГЛУПОСТ. АКО ОНИ ЗАТВОРЕ ВИ НЕМОЈТЕ БУДИТЕ ГОСПОДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зид

25.09.2015 09:10

Тако је , отвори Вучићу дан прије њега и прије реакције ЕУ и кажи да је из хуманих разлога , шукни им свима , па идемо даље !