Višečasovna čekanja na prelazima u Bijeljini

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja, dok je saobraćaj teretnih vozila pojačan na Rači i Pavlovića mostu u oba smjera, a zadržavanja su višečasovna, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Bosna i Hercegovina 25.09.2015 | 08:03
Višečasovna čekanja na prelazima u Bijeljini

Prema informaciji AMS Srbije, juče od 12.00 časova na snazi je zabrana ulaska teretnim vozilima u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci, osim teretnih vozila koja prevoze kvarljivu robu.

Putnički teminali su na Batrovcima otvoreni u oba smjera, sem što u Hrvatsku mogu ući samo državljani sa srpskim pasošima, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska vozilima koja su registrovana na području Srbije.

Jutros od 6.15 otvoren je i granični prelaz Šid/Tovarnik, gdje važi isti režim saobraćaja za putnička vozila i autobuse.

U Republici Srpskoj u kotlinama i duž riječnih tokova, kao i preko prevoja vozačima iz AMS Republike Srpske skreću pažnju na smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti i ističu da je neophodna oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu.

Završeni su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza dionice magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crne Gore /Šćepan Polje/, tako da se saobraćaj na ovom putnom pravcu odvija nesmetano, bez zadržavanja.

Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

S ciljem nesmetanog održavanja penjačkog festivala "Dril en čil" na dionici magistralnog puta Karanovac - Crna Rijeka, na lokaciji kanjona "Tijesno", do 27. septembra na snazi je privremena obustava saobraćaja od 11.00 do 11.30 časova. U vrijeme trajanja obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Na dionici ovog magistralnog puta, na lokalitetu hidroelektrane "Bočac dva", zbog miniranja terena na snazi su privremene obustave saobraćaja u terminima od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časovae.

Zbog izgradnje obilaznice na ovoj dionici magistralnog puta u mjestu Bočac saobraćaj se odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Zbog održavanja međunarodne auto-trke "MKM Nagrada Banjaluke 2015", sutra i u nedjelju, 27. septembra, od 10.00 do 17.00 časova biće obustavljen saobraćaj na putu Banjaluka - Slatina, na dijelu od raskrsnice kod Rehabilitacionog centra "Miroslav Zotović" pa do prevoja na vrhu Krčmarica.

Saobraćaj će za vrijeme obustave regulisati i preusmjeravati policija.

Jednom kolovoznom trakom od 7.00 do 18.00 časova saobraća se na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš, zbog rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže, na dionici magistralnog puta entitetska granica /Otoka/ - Novi Grad jedan, kao i na magistralnom putu u blizini graničnog prelaza Rača zbog radova na rekonstrukciji savskog nasipa.

U toku je prva faza izgradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka dva - Razboj, a povremene potpune obustave saobraćaja u periodima smanjenog intenziteta neće biti duže od 45 minuta.

Na toj dionici preko mosta u mjestu Dragalovci na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila teža od pet tona ukupne mase i viša od tri i po metra.

Na dionici magistralnog puta Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, lokalitet Klakar Donji dva, od 8.30 do 15.00 časova zbog deminiranja terena na snazi će biti privremena obustava saobraćaja u režimu 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja vozila.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, i to tako da će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska na teren vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor.

Povodom vjerskog praznika na teritoriji Federacije BiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Na području FBiH slabije magle ima mjestimično, ali ne utiče bitnije odvijanje saobraćaja.

Potpuno je obustavljen saobraćaj na dionici Ribnica - Maoča - Olovo zbog radova na demontaži mosta. Alternativni pravac za autobuse i teretna vozila više od 10 tona nosivosti je Ribnica - Banovići - Kladanj - Olovo, dok ostala vozila mogu koristiti makadamsku dionicu puta za naselje Kamensko.

Radovi su u toku i na dionicama autoputa Sarajevo sjever - Podlugovi i Sarajevo sjever - Vlakovo, kao i na magistralnim putevima Jablanica - Prozor, Doboj - Gračanica, Čapljina - Stolac i Konjic - Jablanica, te u Mostaru.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DVA LUDAKA

25.09.2015 07:44

SAMO LUDACI MOGU URADITI NESTO STO SE RADILO U 16 VIJEKU. SAD ZNAMO U KOJME VIJEKU ZIVIMO. STRASNO. SRBIN SAM PA CU O VUCICU. NEMOJTE ODGOVARATI KONTRAMJERAMA TO JE GLUPOST. AKO ONI ZATVORE VI NEMOJTE BUDITE GOSPODA.

ODGOVORITE
Name

zid

25.09.2015 09:10

Tako je , otvori Vučiću dan prije njega i prije reakcije EU i kaži da je iz humanih razloga , šukni im svima , pa idemo dalje !