Српска возила и даље не могу у Хрватску

Грађани са српским пасошима могу несметано, из околних земаља, да уђу у Хрватску, док је и даље на снази забрана уласка у Хрватску возилима регистованим у Србији, саопштио је јутрос Ауто мото савез Србије (АМС С).

Србија 25.09.2015 | 07:38
Српска возила и даље не могу у Хрватску

Путнички теминали су на граничном прелазу Батровци отворени у оба смера, сем што у Хрватску могу ући само држављани са српским пасошима, док је и даље на снази забрана уласка возилима која су регистрована на подручју Србије.

На снази је, такође, забрана уласка теретним моторним возилима на уласку у Хрватску на граничном прелазу Батровци, сем за теретна возила која превозе кварљиву робу.

Синоћ од 22:10 часова затворен је саобраћај на граничном прелазу Шид.

Сви гранични прелази са Мађарском су отворени, а задржавање путничких возила се крећу у интервалима од 15 до 30 минута, док се теретна возила на граничним прелазима Хоргош и Келебија задржавају вишесатно.

Вишесатна и дуга задржавања камиона су и на граничном прелазу Сремска Рача са Босном и Херцеговином, док је саобраћај за теретна возила на граничном прелазу Мали Зворник на излазу тренутно обустављен.

Киша, која је током ноћи падала, условила је мокре коловозе, па зато АМС С свим возачима саветује да брзину кретања прилагоде условима на путу, као и да постују постављене саобраћајне сигнализације, јер се на многим деоницама и даље изводе радови.

Коментари / 0

Оставите коментар