Srpska vozila i dalje ne mogu u Hrvatsku

Građani sa srpskim pasošima mogu nesmetano, iz okolnih zemalja, da uđu u Hrvatsku, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska u Hrvatsku vozilima registovanim u Srbiji, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S).

Srbija 25.09.2015 | 07:38
Srpska vozila i dalje ne mogu u Hrvatsku

Putnički teminali su na graničnom prelazu Batrovci otvoreni u oba smera, sem što u Hrvatsku mogu ući samo državljani sa srpskim pasošima, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska vozilima koja su registrovana na području Srbije.

Na snazi je, takođe, zabrana ulaska teretnim motornim vozilima na ulasku u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci, sem za teretna vozila koja prevoze kvarljivu robu.

Sinoć od 22:10 časova zatvoren je saobraćaj na graničnom prelazu Šid.

Svi granični prelazi sa Mađarskom su otvoreni, a zadržavanje putničkih vozila se kreću u intervalima od 15 do 30 minuta, dok se teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija zadržavaju višesatno.

Višesatna i duga zadržavanja kamiona su i na graničnom prelazu Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom, dok je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Mali Zvornik na izlazu trenutno obustavljen.

Kiša, koja je tokom noći padala, uslovila je mokre kolovoze, pa zato AMS S svim vozačima savetuje da brzinu kretanja prilagode uslovima na putu, kao i da postuju postavljene saobraćajne signalizacije, jer se na mnogim deonicama i dalje izvode radovi.

Komentari / 0

Ostavite komentar