Партизанова младост на (пре)тешком испиту!

Некомплетни црно-бели у среду гостују Панатинаикосу, а за викенд играју на турниру у Нанту.

Кошарка 23.09.2015 | 15:40
Партизанова младост на (пре)тешком испиту!

Партизан је променио председника, управу и тренера, али није успео и да појача екипу на време за можда и једине три утакмице које ће ове сезоне одиграти на европској сцени.

Наравно, реч је о мечевима пријатељског карактера, који служе за уигравање пред почетак АБА лиге, гостовањем Металцу 2. октобра.

Први меч у низу заказан је за среду од 18.30 у атинској дворани ОАКА, где Панатинаикос слави своју прошлост одавањем признања петорици играча, који су по мишљењу навијача дали највећи допринос досадашњим титулама и успесима (Дијамантидис, Бодирога, Фоцис, Алвертис, Вранковић).

Као и обично, ПАО је селектирао екипу за високе домете у Евролиги, настављајући традицију довођења "партизановаца" као што су тренер Александар Ђорђевић, Саша Павловић и Мирослав Радуљица. Из НБА лиге враћен је Ник Калатес, Ђорђевић је одлучио да узме и Огњена Кузмића, а из прошле сезоне су као носиоци игре остали Дијамантидис, Јанковић, Фоцис, Папас и Гист.

Како ће се Партизан у постојећем саставу супротставити тако јаком Панатинаикосу, незахвално је прогнозирати.

"На прву лопту", делује да тим који чине Магдевски, Аранитовић, Маринковић, Петров, Милутиновић, Кузелоглу, Витковац, Глишић, Ђумић и Копривица може да буде презадовољан часним поразом. Једноставно, превише је ту младих, неискусних и недоказаних кошаркаша за било какве озбиљније амбиције.

Осим што је Силађи завршио "пробни рад", а доведен је Витковац, то је екипа са којом је радио Душко Вујошевић пре него што је добио отказ.

Навијачи су свакако нестрпљиви да виде ко су ти играчи који ће у перспективи Партизан учинити квалитетнијим, али у клубу су решени да не иду "грлом у јагоде" и да пажљиво одаберу.

Врло брзо ће бити јасно да ли се пред постојећим саставом налази превелики залогај, у виду Панатинаикоса, па затим Ле Мана (петак) и Асвела или Барселоне (субота), који ће црно-белима бити ривали на турниру у Нанту, у организацији Тонија Паркера.

Саша Павловић играће против Партизана три месеца након што је у финалу плеј-офа против Црвене звезде последњи пут обукао црно-бели дрес.

"Ако је морало да дође до промене, драго ми је што за председника дошао Никола Пековић и што је Пера Божић изабран за шефа струке. Током две године сам имао прилике да се уверим колико зна, а зна много. Екипа ће бити подмлађена, али Партизан је небројено пута, кроз историју, показао да уме да се издигне", рекао је Павловић за "Вечерње новости".

Коментари / 0

Оставите коментар