Partizanova mladost na (pre)teškom ispitu!

Nekompletni crno-beli u sredu gostuju Panatinaikosu, a za vikend igraju na turniru u Nantu.

Košarka 23.09.2015 | 15:40
Partizanova mladost na (pre)teškom ispitu!

Partizan je promenio predsednika, upravu i trenera, ali nije uspeo i da pojača ekipu na vreme za možda i jedine tri utakmice koje će ove sezone odigrati na evropskoj sceni.

Naravno, reč je o mečevima prijateljskog karaktera, koji služe za uigravanje pred početak ABA lige, gostovanjem Metalcu 2. oktobra.

Prvi meč u nizu zakazan je za sredu od 18.30 u atinskoj dvorani OAKA, gde Panatinaikos slavi svoju prošlost odavanjem priznanja petorici igrača, koji su po mišljenju navijača dali najveći doprinos dosadašnjim titulama i uspesima (Dijamantidis, Bodiroga, Focis, Alvertis, Vranković).

Kao i obično, PAO je selektirao ekipu za visoke domete u Evroligi, nastavljajući tradiciju dovođenja "partizanovaca" kao što su trener Aleksandar Đorđević, Saša Pavlović i Miroslav Raduljica. Iz NBA lige vraćen je Nik Kalates, Đorđević je odlučio da uzme i Ognjena Kuzmića, a iz prošle sezone su kao nosioci igre ostali Dijamantidis, Janković, Focis, Papas i Gist.

Kako će se Partizan u postojećem sastavu suprotstaviti tako jakom Panatinaikosu, nezahvalno je prognozirati.

"Na prvu loptu", deluje da tim koji čine Magdevski, Aranitović, Marinković, Petrov, Milutinović, Kuzeloglu, Vitkovac, Glišić, Đumić i Koprivica može da bude prezadovoljan časnim porazom. Jednostavno, previše je tu mladih, neiskusnih i nedokazanih košarkaša za bilo kakve ozbiljnije ambicije.

Osim što je Silađi završio "probni rad", a doveden je Vitkovac, to je ekipa sa kojom je radio Duško Vujošević pre nego što je dobio otkaz.

Navijači su svakako nestrpljivi da vide ko su ti igrači koji će u perspektivi Partizan učiniti kvalitetnijim, ali u klubu su rešeni da ne idu "grlom u jagode" i da pažljivo odaberu.

Vrlo brzo će biti jasno da li se pred postojećim sastavom nalazi preveliki zalogaj, u vidu Panatinaikosa, pa zatim Le Mana (petak) i Asvela ili Barselone (subota), koji će crno-belima biti rivali na turniru u Nantu, u organizaciji Tonija Parkera.

Saša Pavlović igraće protiv Partizana tri meseca nakon što je u finalu plej-ofa protiv Crvene zvezde poslednji put obukao crno-beli dres.

"Ako je moralo da dođe do promene, drago mi je što za predsednika došao Nikola Peković i što je Pera Božić izabran za šefa struke. Tokom dve godine sam imao prilike da se uverim koliko zna, a zna mnogo. Ekipa će biti podmlađena, ali Partizan je nebrojeno puta, kroz istoriju, pokazao da ume da se izdigne", rekao je Pavlović za "Večernje novosti".

Komentari / 0

Ostavite komentar