Сирија: САД без успјеха против џихадиста

Ваздушни удари коалиције коју предводе САД против "Исламске државе" у Сирији нису дали никакве резултате, изјавио је замјеник сиријског министра спољних послова Фејсал Мекдад.

Свијет 21.09.2015 | 10:40
Сирија: САД без успјеха против џихадиста

Ваздушни напади "нису ефикасни и њима није постигнуто ништа", рекао је сиријски званичник агенцији Кјодо.

Он је додао да је "Исламска држава" ојачала у Ираку и Сирији током америчког рата против тероризма.

Сиријски дипломата напоменуо је да јачање сарадње са сиријским властима неизбјежно у кампањи која се води против исламиста.

Мекдад је потврдио раније наводе сиријских званичника да његова земља користи ново наоружање добијено од Москве и да неће оклијевати да затражи размјештање руских трупа у зависности од развоја конфликта.

"Русија помаже Сирији и главни је извор наоружања за нашу армију", рекао је Мекдад и додао да ће то "дефинитивно помоћи сиријској војсци да напредује у борби против тероризма".

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је прошле седмице да ће Москва размотрити захтјев за слање својих трупа на страну сиријске војске, ако то буде потребно.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мрка капа

21.09.2015 09:50

Вазда је пријатељ пријатељу стизао у помоц И помагао ! Американцима И није циљ унистење Исил , ко зна гдје су падале њихове бомбе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

срж

21.09.2015 10:28

Америка је измислила и почела све ратове на Блиском Истоку , уз прећутну подршку Европе ! Нека њихове владе јавно , јасно и гласно затраже да се тамошњи ратови прекину , јер ко их је почо тај их може и зауставити ! И нека се , сви ови избјегли људи , врате у своје домовине ! У овој болести треба лијечити узрок , а не посљедицу !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

21.09.2015 21:53

Сви лазу, од оних који су стално објављивали о погибији тобозе неких водја терориста до напредовања коалиционих снага.

ОДГОВОРИТЕ