Sirija: SAD bez uspjeha protiv džihadista

Vazdušni udari koalicije koju predvode SAD protiv "Islamske države" u Siriji nisu dali nikakve rezultate, izjavio je zamjenik sirijskog ministra spoljnih poslova Fejsal Mekdad.

Svijet 21.09.2015 | 10:40
Sirija: SAD bez uspjeha protiv džihadista

Vazdušni napadi "nisu efikasni i njima nije postignuto ništa", rekao je sirijski zvaničnik agenciji Kjodo.

On je dodao da je "Islamska država" ojačala u Iraku i Siriji tokom američkog rata protiv terorizma.

Sirijski diplomata napomenuo je da jačanje saradnje sa sirijskim vlastima neizbježno u kampanji koja se vodi protiv islamista.

Mekdad je potvrdio ranije navode sirijskih zvaničnika da njegova zemlja koristi novo naoružanje dobijeno od Moskve i da neće oklijevati da zatraži razmještanje ruskih trupa u zavisnosti od razvoja konflikta.

"Rusija pomaže Siriji i glavni je izvor naoružanja za našu armiju", rekao je Mekdad i dodao da će to "definitivno pomoći sirijskoj vojsci da napreduje u borbi protiv terorizma".

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je prošle sedmice da će Moskva razmotriti zahtjev za slanje svojih trupa na stranu sirijske vojske, ako to bude potrebno.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mrka kapa

21.09.2015 09:50

Vazda je prijatelj prijatelju stizao u pomoc I pomagao ! Amerikancima I nije cilj unistenje Isil , ko zna gdje su padale njihove bombe !

ODGOVORITE
Name

srž

21.09.2015 10:28

Amerika je izmislila i počela sve ratove na Bliskom Istoku , uz prećutnu podršku Evrope ! Neka njihove vlade javno , jasno i glasno zatraže da se tamošnji ratovi prekinu , jer ko ih je počo taj ih može i zaustaviti ! I neka se , svi ovi izbjegli ljudi , vrate u svoje domovine ! U ovoj bolesti treba liječiti uzrok , a ne posljedicu !

ODGOVORITE
Name

Brle

21.09.2015 21:53

Svi lazu, od onih koji su stalno objavljivali o pogibiji toboze nekih vodja terorista do napredovanja koalicionih snaga.

ODGOVORITE