Мађарска одржава ред, Хрватска изневјерила ЕУ

Портпарол мађарске владе Золтан Ковач стао је у одбрану политике своје земље и премијера Виктора Орбана по питању избегличке кризе.

Регион 20.09.2015 | 19:30
Мађарска одржава ред, Хрватска изневјерила ЕУ

Он је критиковао Хрватску да је својим поступцима "изневерила, не само Мађарску, већ и Европску унију".

"Све што Мађарска настоји јесте одржавање реда и протокола у ситуацији великог продора људи изван Европске уније', рекао је Ковач у интервјуу за британску ТВ станицу "Скај њуз", одговарајући на критике због бацања сузавца на избеглице на српско-мађарском граничном прелазу Хоргош прошле седмице.

Ковач је, такође, напао Хрватску, да де фацто учествује у кријумчарењу људи, с обзиром да превози избеглице преко своје територије без икаквог процесуирања.

"Хрватска, а све у организацији тамошњих власти, учествује у пребацивању тих миграната на мађарску границу. Покушавамо да одржимо дисциплину и поштујемо протоколе да, у најмању руку, региструјемо те људе, али у оваквим околностима и расположењу, то је јако тешко", истакао је Ковач.

"Настојимо да вратимо закон и ред на границу. Видели сте шта је било на граници са Србијом...постоје ограничења у том смислу", казао је Ковач.

Хрватски план о пребацивању избеглица у Мађарску, Ковач је оценио као погрешан и као одговор најавио изградњу ограде, сличне оној на граници са Србијом.

"Хрватска није изневерила само Мађарску, већ и ЕУ", поручио је Ковач.

Он је додао да Мађарска само покушава да следи међународна правила и постара се да људи који имају право да у земљу уђу то могу и да учине.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

амери

21.09.2015 01:36

Треба то вама,подрзали сте Амере и НАТО,а они су вам за узврат избјеглице.Ово вам није јос ниста.Ово је само предходница.На залост појесце они и нас и вас.

ОДГОВОРИТЕ