Ђорђевић пред Французе: Немамо чега да се плашимо!

Селектор признао да је и он заплакао због пораза од Литваније, али сада су сви фокусирани да се не понови Турска 2010.

Кошарка 20.09.2015 | 08:00
Ђорђевић пред Французе: Немамо чега да се плашимо!

Дан после јако болног пораза од Литваније, репрезентација Србије тренирала је на стадиону Лила, опорављајући се од претходне вечери и припремајући се за меч за бронзу, против Француске.

Како је протекла претходна ноћ?

"Било је и суза... Од стране свих", рекао је селектор Александар Ђорђевић.

На питање да ли је и он плакао, додао је само: "Било је суза..." и окренуо се, уз осмех који то није био.

"Све је то нормално. То је саставни део спорта. Човеку све то јако тешко падне, поготово играчима, који имају снове. Не смемо да престанемо да их сањамо. До остварења снова долази се отвореним очима и потребно је да са великом дозом реалности уђемо у следећу утакмицу", додао је Ђорђевић.

Дан пошто је репрезентација елиминисана из борбе за трофеј, селектор је окупио играче и подсетио их на изгубљени меч за светску бронзу у Истанбулу, 2010.

После крађе у полуфиналу против Турске, Литванија је тада рутински савладала видно демотивисане "орлове".

"Причали смо баш о томе. Била је тада ситуација са судијском одлуком на нашу штету, али тај ментални пад хоћемо да избегнемо. Да сви актери тог меча могу да се врате, сигурно би се више спремили за ту борбу за медаљу. О тој Турској смо данас сви заједно причали".

Како се супротставити Французима?

"Идемо на победу. Физички и ментално смо спремни. Момци су орни и жељни да дођу до медаље. Неће бити лако. Ако је неко повређен на овом турниру, онда су то Французи. Због њих је припремљена ова фешта, за ову њихову генерацију. Мислим да, у сваком случају, немамо чега да се плашимо и да имамо своје квалитете".

Има ли у екипи енергије?

"Момци су добро реаговали. Немамо много времена за свођење утисака, али мислим да постоје и озбиљност и жеља. Дај Боже да репрезентација Србије буде увек у полуфиналима и да увек игра на једну лопту. Неће се увек завршити као јуче. Част нам је што смо део свега овога", додао је селектор.

Меч Француска - Србија, за бронзу Еуробаскета, заказан је за недељу у 14 часова. Финале Шпанија - Литванија почиње пет сати касније.

Подршку репрезентацији на тренингу у суботу поподне пружили су председник КСС Драган Ђилас, потпредседник Дејан Томашевић и министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је после пораза у полуфиналу ЕП изразио уверење да ће се "орлови" квалификовати за ОИ у Рио де Жанеиру и тамо освојити медаљу.

Коментари / 0

Оставите коментар