Đorđević pred Francuze: Nemamo čega da se plašimo!

Selektor priznao da je i on zaplakao zbog poraza od Litvanije, ali sada su svi fokusirani da se ne ponovi Turska 2010.

Košarka 20.09.2015 | 08:00
Đorđević pred Francuze: Nemamo čega da se plašimo!

Dan posle jako bolnog poraza od Litvanije, reprezentacija Srbije trenirala je na stadionu Lila, oporavljajući se od prethodne večeri i pripremajući se za meč za bronzu, protiv Francuske.

Kako je protekla prethodna noć?

"Bilo je i suza... Od strane svih", rekao je selektor Aleksandar Đorđević.

Na pitanje da li je i on plakao, dodao je samo: "Bilo je suza..." i okrenuo se, uz osmeh koji to nije bio.

"Sve je to normalno. To je sastavni deo sporta. Čoveku sve to jako teško padne, pogotovo igračima, koji imaju snove. Ne smemo da prestanemo da ih sanjamo. Do ostvarenja snova dolazi se otvorenim očima i potrebno je da sa velikom dozom realnosti uđemo u sledeću utakmicu", dodao je Đorđević.

Dan pošto je reprezentacija eliminisana iz borbe za trofej, selektor je okupio igrače i podsetio ih na izgubljeni meč za svetsku bronzu u Istanbulu, 2010.

Posle krađe u polufinalu protiv Turske, Litvanija je tada rutinski savladala vidno demotivisane "orlove".

"Pričali smo baš o tome. Bila je tada situacija sa sudijskom odlukom na našu štetu, ali taj mentalni pad hoćemo da izbegnemo. Da svi akteri tog meča mogu da se vrate, sigurno bi se više spremili za tu borbu za medalju. O toj Turskoj smo danas svi zajedno pričali".

Kako se suprotstaviti Francuzima?

"Idemo na pobedu. Fizički i mentalno smo spremni. Momci su orni i željni da dođu do medalje. Neće biti lako. Ako je neko povređen na ovom turniru, onda su to Francuzi. Zbog njih je pripremljena ova fešta, za ovu njihovu generaciju. Mislim da, u svakom slučaju, nemamo čega da se plašimo i da imamo svoje kvalitete".

Ima li u ekipi energije?

"Momci su dobro reagovali. Nemamo mnogo vremena za svođenje utisaka, ali mislim da postoje i ozbiljnost i želja. Daj Bože da reprezentacija Srbije bude uvek u polufinalima i da uvek igra na jednu loptu. Neće se uvek završiti kao juče. Čast nam je što smo deo svega ovoga", dodao je selektor.

Meč Francuska - Srbija, za bronzu Eurobasketa, zakazan je za nedelju u 14 časova. Finale Španija - Litvanija počinje pet sati kasnije.

Podršku reprezentaciji na treningu u subotu popodne pružili su predsednik KSS Dragan Đilas, potpredsednik Dejan Tomašević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je posle poraza u polufinalu EP izrazio uverenje da će se "orlovi" kvalifikovati za OI u Rio de Žaneiru i tamo osvojiti medalju.

Komentari / 0

Ostavite komentar