Вучић: Нећемо седети скрштених руку

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да Србија не може да гледа скрштених руку затварање ауто-путева, јер јој то односи огроман новац, те додао да хрватском премијеру Зорану Милановићу не жели чак ни да одговори због увреда да су Срби "муве", а Хрвати "орлови".

Регион 19.09.2015 | 12:00
Вучић: Нећемо седети скрштених руку

"Ја не мислим да је било ко ни мува, ни орао, да не користим друге метафоре. Мислим да се Србија понаша озбиљно и одговорно", рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Он је одбацио поједине критике да не штити довољно добро границе и интересе Србије, наводећи да не види разлог за панику због миграната и да је задовољан односом српског народа према избјеглицама са Блиског истока.

"Не желимо да се сукобљавамо, да ратујемо. Нисам чак срећан због изјава које су више говориле о неким другима, а не о нама", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је ужаснут писањем појединих медија и дијела јавности, који плаше да ће у Србији остати 400.000 - 500.000 људи.

"Говорим о људима, а не о Марсовцима. Као да ће неко да нам узме нашу земљу. А шта вам је у овом тренутку проблем осим што држава води рачуна и брине о њима више него многи од наших суседа и примамо много боље оцене из света што их третирамо као људе", рекао је он.

Вучић је поновио да "никада неће да прави зид", јер мисли да зидови, бодљикаве ограде припадају прошлости, а не будућности, а мигрантима се може помоћи хљебом и сољу и добрим односима.

"Ко су ти људи који би желели да дижемо зидове и ограде, да будемо сами затворени у себе, да не разговарамо ни са ким у свету, да се бијемо са неким. Па пробали смо, није успело. Ми штитимо своје интересе", навео је он.

Вучић је поновио да увијек смије да каже и Американцима и Русима шта мисли и кад се не слажем са њима, те да је његов посао да бринем о интересима Србије и грађана.

"Интерес грађана није бодљикава жица, него да имамо то више пријатеља, него непријатеља. Интерес грађана Србије није да својим комшијама говоримо да су муве, комарци, већ да их поштујемо и да се тако понашамо, не зато што смо слабији или што су они за нас птице грабљивице, већ зато што се тако понаша неко ко је озбиљан и треба да донесе добро својим грађанима", додао је Вучић.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

црни

19.09.2015 12:08

Они су ушли у Еуропу, сад могу провоцирати, мрака је то свјетска

ОДГОВОРИТЕ
Name

опамети се

19.09.2015 13:58

Сад си ти паметан и патриота,а Мадјари нису!!!

Name

пита

19.09.2015 18:22

Господин Вуциц је једини паметан политицар у овом цјелом региону.

ОДГОВОРИТЕ