Мигранти скандирају: "Хвала Србијо"

Отворите врата за људе и децу. Молимо, помозите нам. Пустите нас да прођемо, ми смо избеглице. Где су људска права, поручују мигранти.

Регион 17.09.2015 | 13:40
Мигранти скандирају: "Хвала Србијо"

Ситуација на граничном прелазу Хоргош од јутрос је мирна, а тамо се и даље налазе стотине избеглица, јављају данас светске агенције. Према подацима агенције Франс прес, јутрос је на граничном прелазу Хоргош било 400 избеглица.

Они су ноћ провели у шаторима, на пољима око српско-мађарске границе или у врећама за спавање. Број избеглица на граници данас је драстично смањен у односу на претходна два дана, пошто су се многи упутили ка Хрватској, јавила је агенција Асошиејтед прес.

Током ноћи мађарске власти поново су поново поставиле бодљикаву жицу на месту где су јуче на Хоргошу избили сукоби између полиције и избеглица.

На граничном прелазу Хоргош 2 избеглице са Блиског истока мирно протестују незадовољни понашањем мађарских власти, узвикују "хвала Србијо" и носе транспаренте на којима се, између осталог, питају шта се десило са људским правима, јавио је репортер Тањуга са лица места.

Они се налазе на око 20 метара од бодљикаве жице, коју су припадници мађарске полиције ставили, након што су избеглице јуче пробиле главну граничну ограду на том прелазу. Једна група њих је на 20-ак метара од прелаза формирала живи зид, држећи се за руке.

Друга група њих је села испред људи који су формирали живи зид, а међу њима има и жена са малом децом, чак и једна беба.

Избеглице држе транспаренте са натписима: "Отворите врата за људе и децу. Молимо, помозите нам. Пустите нас да прођемо, ми смо избеглице. Где су људска права? Желимо да живимо у миру".

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Француз

17.09.2015 12:07

Екстра ! оно сто сте некад исли на 3 мјесеца радит на западу а за неке стеци и папире . заборавите !... Данке Сербиа .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.09.2015 14:09

Ајд нек ми неко казе ста је овај француз хтио реци.

Name

Француз

17.09.2015 16:33

Хтео сам реци да си добио и сокиц уз сендвиц ...