Migranti skandiraju: "Hvala Srbijo"

Otvorite vrata za ljude i decu. Molimo, pomozite nam. Pustite nas da prođemo, mi smo izbeglice. Gde su ljudska prava, poručuju migranti.

Region 17.09.2015 | 13:40
Migranti skandiraju: "Hvala Srbijo"

Situacija na graničnom prelazu Horgoš od jutros je mirna, a tamo se i dalje nalaze stotine izbeglica, javljaju danas svetske agencije. Prema podacima agencije Frans pres, jutros je na graničnom prelazu Horgoš bilo 400 izbeglica.

Oni su noć proveli u šatorima, na poljima oko srpsko-mađarske granice ili u vrećama za spavanje. Broj izbeglica na granici danas je drastično smanjen u odnosu na prethodna dva dana, pošto su se mnogi uputili ka Hrvatskoj, javila je agencija Asošiejted pres.

Tokom noći mađarske vlasti ponovo su ponovo postavile bodljikavu žicu na mestu gde su juče na Horgošu izbili sukobi između policije i izbeglica.

Na graničnom prelazu Horgoš 2 izbeglice sa Bliskog istoka mirno protestuju nezadovoljni ponašanjem mađarskih vlasti, uzvikuju "hvala Srbijo" i nose transparente na kojima se, između ostalog, pitaju šta se desilo sa ljudskim pravima, javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Oni se nalaze na oko 20 metara od bodljikave žice, koju su pripadnici mađarske policije stavili, nakon što su izbeglice juče probile glavnu graničnu ogradu na tom prelazu. Jedna grupa njih je na 20-ak metara od prelaza formirala živi zid, držeći se za ruke.

Druga grupa njih je sela ispred ljudi koji su formirali živi zid, a među njima ima i žena sa malom decom, čak i jedna beba.

Izbeglice drže transparente sa natpisima: "Otvorite vrata za ljude i decu. Molimo, pomozite nam. Pustite nas da prođemo, mi smo izbeglice. Gde su ljudska prava? Želimo da živimo u miru".

Izvor: Kurir

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Francuz

17.09.2015 12:07

Ekstra ! ono sto ste nekad isli na 3 mjeseca radit na zapadu a za neke steci i papire . zaboravite !... Danke Serbia .

ODGOVORITE
Name

Re

17.09.2015 14:09

Ajd nek mi neko kaze sta je ovaj francuz htio reci.

Name

Francuz

17.09.2015 16:33

Hteo sam reci da si dobio i sokic uz sendvic ...