Бодирога: Бјелица благо, Тео визионар, Богдан важан!

Легенда наше кошарке Дејан Бодирога каже да наша репрезентација може до златне медаље на Европском првенству.

Кошарка 17.09.2015 | 21:40
Бодирога: Бјелица благо, Тео визионар, Богдан важан!

Такође, Бодирога није желео да говори о поређењу са Немањом Бјелицом, али каже да су ретки играчи попут новог играча Минесоте.

„Бјелица је један додатни плеј. Почиње на позицији четири, али много је лопта код њега, много креира игру, ствара свима простор да играју боље и ја то говорим већ годинама. Велики сам његов навијач још од раније. Данас је имао одличне шутеве у последњем тренутку, да не говорим о утакмицама са Шпанијом и Немачком. Ретки су данас играчи у Европи као што је Немања“, рекао је Бодирога.

О Милошу Теодосићу у суперлативу говорили су и селектор Ђорђевић и саиграчи. Бодирога такође.

„Тео има визију. Тим игра сјајно када је он у игри. Види оно што други не виде, његове асистенције су невероватно. Мислим да је Богдан важан за овај тим. Кад он уђе у игру, противници се много плаше његовог шута“, каже бивши југословенски репрезентативац.

Србија се пласирала у полуфинале победом над селекцијом Чешке са 89:74.

„Контролисали смо утакмицу све време. Добро су се припремили Чеси, пре свега тактички. Иако имају мање опција, гледали су да нам парирају, али мислим да је на крају победио квалитет и да смо заслужено победили. Заслужили смо овакву позицију тиме што смо показали у групи. Мислим да смо у Берлину играли одлично, да су нам те две прве победе у последњим секундама дале додатно самопоуздање“, каже Бодирога.

Он верује да изабраници Александра Ђорђевића

„Мислим да можемо да идемо до краја. Овде године имамо и Ерцега и Недовића, још додатну двојицу играча у ротацији и квалитет и таленат који је присутан. Имамо играче који су лидери овог тима и мислим да мало репрезентација може да се похвали да има играче попут Бјелице, Теа, Богдана, Радуљу, али и остали који дају допринос да изгледамо као тим“, изјавио је Бодирога.

Коментари / 0

Оставите коментар